ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Καμία επένδυση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία

ΔΗΣΥ: Καμία επένδυση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στον πάγο έχει βάλει η κυβέρνηση 823 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία, που είχε διασφαλίσει η προηγούμενη κυβέρνηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020, καταγγέλλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Με ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Παιδείας που κατέθεσαν στη Βουλή που κατέθεσαν οι βουλευτές της Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος επισημαίνουν πως αυτά τα 823 εκ. ευρώ, σε συνδυασμό με την εθνική συμμετοχή και με την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, θα μπορούσαν να φτάσουν τα 1,5 δις ευρώ στην πραγματική οικονομία, δημιουργώντας χιλιάδες ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας για νέους πτυχιούχους που διαθέτουν υψηλή κατάρτιση και σήμερα αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.

Οι δύο βουλευτές υπενθυμίζουν ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει καταθέσει πρόταση για την αξιοποίηση των νέων ευκαιριών που παρουσιάζονται στον συγκεκριμένο τομέα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς μέχρι το 2020 αναμένεται στην Ε.Ε. να δημιουργηθούν 900.000 νέες θέσεις εργασίας στις νέες τεχνολογίες και η χώρα μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα της επέτρεπαν να προσελκύσει μεγάλο μέρος των σχετικών επενδύσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ