ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ των κινημάτων που εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς η Θεανώ Φωτίου

Υπέρ των κινημάτων που εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς η Θεανώ Φωτίου
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ένθερμη οπαδός των κινημάτων που εμποδίζουν πλειστηριασμούς κατοικιών είναι η Θεανώ Φωτίου.

Η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας ενημερώνοντας από κοινού με την Ράνια Αντωνοπούλου την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για θέματα αρμοδιότητάς τους, παρείχε πλήρη στήριξη στα κινήματα που επιχειρούν να βάλουν ένα φρένο στους πλειστηριασμούς.

«Είχαμε ένα κίνημα μεγάλο και ελπίζω ότι έχουμε ακόμα, κατά των εξώσεων και των δανείων, δηλαδή, για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια και τις εξώσεις», είπε και πρόσθεσε: «Ξέρετε τις ρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση, ώστε κανείς να μην μπορεί να χάσει το σπίτι του, την πρώτη κατοικία, υπό τις προϋποθέσεις ότι πληρούνται κάποια κριτήρια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε σε 21.000 οικογένειες που ζήτησαν από τον πρώτο καιρό επιδότηση ενοικίου από 70 € έως 220 €, ανάλογα με τα μέλη που είχε, από την πρώτη μέρα, με την ανθρωπιστική κρίση, για να αναχαιτιστεί το κύμα των εξώσεων που υπήρχε.

«Γιατί αυτό ξέραμε από τις δομές αλληλεγγύης και την επισφάλεια, με αποτέλεσμα πράγματι σε μεγάλο βαθμό να αναχαιτιστεί αυτό, διότι ο ιδιοκτήτης έπαιρνε τα χρήματα αυτά κατευθείαν στο λογαριασμό του -δεν τα έπαιρνε ο ενοικιαστής- με αποτέλεσμα να έχει την εξασφάλιση ότι το κράτος του δίνει αυτά τα χρήματα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ