ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Ρήγας: Ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι τα μεσαία στρώματα

Π. Ρήγας: Ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι τα μεσαία στρώματα
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η μέριμνά μας θα επικεντρωθεί, στο αμέσως επόμενο διάστημα, στα μεσαία κοινωνικά στρώματα στα οποία οφείλουμε μια έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών τους, ανακοινώνει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας σε συνέντευξη του στην εφημρίδα «Νέα Σελίδα».

Ο κ. Ρήγας προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να ανακόψει την κοινωνική καταστροφή μιας χρεοκοπημένης χώρας «από τις πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» και να δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

«Ο στόχος και η άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης, συμπληρώνει, είναι η άμεση βελτίωση της καθημερινότητας με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με παρεμβάσεις στην Υγεία, την Παιδεία και με την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους προς τον πολίτη. «Δεν έχουμε πια καμία δικαιολογία για τις όποιες καθυστερήσεις» σημειώνει, επιγραμματικά.

Σε ό,τι αφορά στην προσεχή γενικότερη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρήγας επισημαίνει ότι στόχος είναι η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο και η εφαρμογή ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου. Ένα μοντέλο άσκησης εξουσίας που θα αμφισβητεί τους παραδοσιακούς μηχανισμούς πολιτικής διαμεσολάβησης με εμβάθυνση της δημοκρατίας, κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία όλων των θεσμών.

Ως εκπαιδευτικός ο ίδιος θεωρεί μέγιστη λεηλασία του εθνικού πλούτου τη φυγή των νέων εκτός συνόρων, τονίζοντας ότι η αντιστροφή του brain drain συνιστά εθνικό στοίχημα

Για την κλιμάκωση της πολεμικής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης ο κ Ρήγας την αποδίδει σε απώλεια ψυχραιμίας «μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης» και κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «μετεμφυλιακή ρητορεία»

Τέλος ερωτηθείς για την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την Δικαιοσύνη ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης κα δικαιοσύνης και ότι «Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν το δημόσιο συμφέρον προφανώς και είναι αντικείμενο σχολιασμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ