ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αφιέρωση του Πολάκη στους δικαστές που «ξαναφυλάκισαν την Ηριάννα»

Η αφιέρωση του Πολάκη στους δικαστές που «ξαναφυλάκισαν την Ηριάννα»
EUROKINISSI

Στο 'Αξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη και τους στίχους «Της δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» -το οποίο μελοποίησε ο Θεοδωράκης- παρέπεμψε αντί άλλου σχολίου για την απόφαση του δικαστηρίου για την Ηριάννα ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook. 

«Αφιερωμένο στον εισαγγελέα και τους δικαστές που ξαναφυλάκισαν την Ηριάννα....» έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο Facebook και πόσταρε το «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ».

Υπενθυμίζεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε με ψήφους 3-2 την αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου.

Η διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα, καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κατά συγχώνευση ποινή 13 ετών καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της με μοναδικά στοιχεία την σχέση της με τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο -που είχε κατηγορηθεί για την ίδια πράξη, αλλά αθωώθηκε ομόφωνα- και ένα μέρος δακτυλικού αποτυπώματος που "ταυτοποιήθηκε" με το δικό της σε γεμιστήρα ενός όπλου που είχε βρεθεί στην πανεπιστημιούπολη. Αντίστοιχη ποινή για αντίστοιχες κατηγορίες έχει επιβληθεί και στον 33χρονο συγκατηγορούμενό της, ο οποίος συγκατοικούσε με τον σύντροφο της Ηριάννας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ