ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Δραγασάκης: Στόχος βιώσιμο σύστημα με εγγυημένη σύνταξη έως 1.000 ευρώ

Γ. Δραγασάκης: Στόχος βιώσιμο σύστημα με εγγυημένη σύνταξη έως 1.000 ευρώ
Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η κυβέρνηση θα κάνει ο,τι μπορεί ώστε να μην υπάρξουν περικοπές σε όσους έχουν ανάγκη και χρειάζονται τη βοήθεια του κράτους είπε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης.

"Σε κάθε περίπτωση πρέπει να περιμένουμε ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει ο,τι μπορεί ούτως ώστε να μην υπάρξουν περικοπές σε αυτούς που ήδη έχουν ανάγκη και που κανονικά πρέπει να δούμε πως θα τους βοηθήσουμε", ανέφερε.

Στόχος είπε είναι "να κάνουμε ένα σύστημα βιώσιμο με εγγυημένη τη σύνταξη έστω μέχρι τα 1.000 ευρώ με αναδιανημητικό χαρακτήρα αλλά που θα λαμβάνει υπόψη το σύστημα αυτό και τις νέες πραγματικότητες".

Για τη χρονική ταύτιση της αναζήτησης 700 εκατομμυρίων ευρώ για το επόμενο διάστημα και της διαμόρφωσης ενός νέου ασφαλιστικού, ο κ. Δραγασάκης είπε πως αυτό ήταν επιλογή της κυβέρνησης.

"Ήταν δική μας πρόταση ότι ακριβώς επειδή το σύστημα δεν ήταν βιώσιμο και πρέπει να πάμε σε μια μεταρρύθμισή του, να επιχειρήσουμε αυτή τη μεταρρύθμιση και εκεί μέσα να δούμε και έναν οδικό χάρτη", είπε προσθέτοντας ότι "αυτό είναι ανοιχτό".

Μιλώντας για συντάξεις ανέφερε ότι δεν θα μιλούσε για πλούσιους συνταξιούχους, "γιατί και οι μεγάλες συντάξεις έχουν θεμελιωθεί, είναι μέρος του κοινωνικού συμβολαίου το οποίο βέβαια έχει καταρρεύσει".

Για την υπόθεση με τα πόθεν έσχες των υπουργών ανέφερε πως "σε αυτή την επιτροπή συμμετείχα και εγώ για χρόνια. Και υποτίθεται ότι είναι μια απόρρητη διαδικασία". Υπογράμμισε ότι πρέπει να επιδεικνύεται ευαισθησία και στη λειτουργία των θεσμών.

Για τα κόκκινα δάνεια τόσο των ιδιωτών όσο και των επιχειρήσεων δήλωσε ότι τίποτα δεν έχει κλείσει και πως στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και γενικότερα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσα στο έτος, καθώς από την 1η Ιανουαρίου τίθεται σε εφαρμογή η νέα ευρωπαϊκή οδηγία που επιτρέπει ακόμα και «κούρεμα» καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ