ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μείωση στο μισό του τέλους υπέρ της ΕΡΤ προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Μείωση στο μισό του τέλους υπέρ της ΕΡΤ προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Την δέσμευσή του για περικοπή κατά το ήμισυ του τέλους υπέρ της ΕΡΤ, μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε τοπικούς φορείς στο Γύθειο.

«Θέλω», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης «μια δημόσια τηλεόραση που θα σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων και δεν θα λειτουργεί ως όργανο προπαγάνδας. Αυτή η δημόσια τηλεόραση θα πρέπει να λειτουργήσει με το μισό τέλος από αυτά που πληρώνουμε όλοι. Και αυτό είναι δέσμευσή μας. Θα λειτουργεί με όρους κόστους – οφέλους».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στη μείωση των φόρων, εξήγησε ότι αυτή μπορεί να εξισορροπηθεί δημοσιονομικά «από μια λελογισμένη και στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών... Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι παρότι έχουν μειωθεί οι δαπάνες δεν υπάρχει περιθώρια περαιτέρω εξοικονόμησης σπατάλης στο Κράτος... Δεν πρόκειται να κάνουμε στις δικές σας πλάτες πελατειακή πολιτική, όπως αυτή που εφαρμόζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ».

KYRIAKOS 3

Μεταρρυθμίσεις και... δημόσιοι υπάλληλοι

«Οι μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «είναι μια παρεξηγημένη έννοια στην Ελλάδα. Μεταρρύθμιση δεν σημαίνει κόψιμο μισθών, μείωση συντάξεων και αύξηση των φόρων... Μεταρρύθμιση στο Δημόσιο σημαίνει περιορισμός της γραφειοκρατίας. Σημαίνει αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων... Οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να έχουν μια πιο γρήγορη πρόοδο στο Δημόσιο. Πραγματική μεταρρύθμιση είναι να έχουμε μια Δικαιοσύνη, η οποία αποδίδεται γρήγορα χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις».

«Εμεί προτείνουμε ένα συνεκτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων στους πιστωτές μας... Έτσι, θα μπορέσουν και αυτοί να δουν με άλλη οπτική γωνία το στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων. Και λίγο δημοσιονομικό χώρο να κερδίσουμε, ακόμη και ένα 1% να κερδίσουμε στα πρωτογενή πλεονάσματα, η επιστροφή αυτού του ποσοστού στην πραγματική οικονομία μέσω της μείωσης φόρων θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις θέσεις απασχόλησης... Με συστηματικότητα και μεθοδικότητα. Χωρίς εκβιασμούς και χωρίς – λυπάμαι που θα το πω – τα καραγκιοζιλίκια, τα οποία είδαμε το πρώτο εξάμηνο του 2015, τα οποία οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

KYRIAKOS 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ