ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς Σκουρλέτη με Βορίδη στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Καυγάς Σκουρλέτη με Βορίδη στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο
EUROKINISSI

Μετωπική σύγκρουση Σκουρλέτη – Βορίδη στη Βουλή, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο υπουργός Εσωτερικών και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ και εισηγητής στο νομοσχέδιο ήρθαν σε οξύτατη αντιπαράθεση με αφορμή τη διάταξη που αφορά στις προσλήψεις στους δήμους. «Εσείς είστε το κόμμα που δημιούργησε τα ελλείμματα με την Siemens, τους Χριστοφοράκους, τα θαλασσοδάνεια και τον φαύλο δικομματισμό που κατέρρευσε με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και απαντώντας στην κριτική Βορίδη για βαθιά ρουσφετολογικό νομοσχέδιο, έκανε λόγο για τακτική μηδενιστικής πολιτικής της ΝΔ που αποδεικνύεται ως μια επιλογή για να συσπειρώνει το εκλογικό της σώμα και να συντηρεί εικονικά την αίσθηση ότι η κυβέρνηση είναι απομονωμένη.

Για νομοσχέδιο με ανορθόδοξες προσλήψεις, επιδοματικές πολιτικές και συναλλαγή με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Μάκης Βορίδης.

Απέρριψε τις αιτιάσεις ο Πάνος Σκουρλέτης και προανήγγειλε την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, χαρακτηρίζοντάς την πετυχημένη δομή.

Το νομοσχέδιο ψήφισαν επί της αρχής ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, ενώ επιφύλαξη εξέφρασαν Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ