ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις για τη συνάντηση της Θάνου με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αντιδράσεις για τη συνάντηση της Θάνου με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αντιδράσεις και ερωτήματα προκάλεσε η συνάντηση που είχε η Βασιλική Θάνου με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου το απόγευμα της Πέμπτης.

Η κυρία Θάνου, με την ιδιότητά της πλέον ως επικεφαλής του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, επέλεξε την κυρία Δημητρίου ώστε να είναι η πρώτη που θα συναντήσει μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων της. Πολλοί όμως είναι αυτοί που λένε ότι δεν πρόκειται για μία τυχαία συνάντηση, ενώ μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα μεταξύ των δύο γυναικών δεν ήταν ιδιαίτερα θερμό αλλά υπήρξε ένταση.

Κάποια επίσημη ανακοίνωση για τη συνάντηση δεν εξεδώθη ενώ δεν έγιναν γνωστά τα θέματα που «έπεσαν» στο τραπέζι, όπως επίσης και ο λόγος για τον οποίο ανέβηκαν οι τόνοι. Πάντως, παρότι δεν υπήρξαν ανακοινώσεις ή δηλώσεις, αεροπαγίτες θύμισαν με νόημα ότι λίγες ώρες πριν δεχθεί την Βασιλική Θάνου, η Ξένη Δημητρίου είχε ασκήσει έφεση στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. Ως αποτέλεσμα, ο κ. Γεωργίου απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος που αφορούσε τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, μνημόνια.

Νέα Δημοκρατία: Δικαιολογεί τα... οδοιπορικά της

Αντίδραση για τη συνάντηση υπήρξε από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία αποτυπώνει μία σειρά από ερωτήματα ενώ τονίζει ότι η κυρία Θάνου ξεκίνησε να δικαιολογεί τα... οδοιπορικά της.

«Δεν πρόλαβε να περάσει μία εβδομάδα από τον διορισμό της στο Μέγαρο Μαξίμου και η κυρία Θάνου ξεκίνησε να δικαιολογεί τα ... οδοιπορικά της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου, συναντήθηκε, σήμερα, με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου» ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση σε σχετική ανακοίνωση και πρόσθεσε:

«Ποιο ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης; Με ποιο δικαίωμα η κυρία Θάνου συναντά την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου χωρίς να ανακοινώνεται η συνάντηση και το περιεχόμενό της;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ