ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρ. Αλεξιάδης: Κάνουμε αλλαγές γιατί δεν φοβόμαστε τη δημοκρατία

Τρ. Αλεξιάδης: Κάνουμε αλλαγές γιατί δεν φοβόμαστε τη δημοκρατία
EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει μόνο τα προαπαιτούμενα για την υλοποίηση της συμφωνίας και όχι τις τελικές συνολικές φορολογικές αλλαγές που βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της επεξεργασίας ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης σήμερα στη Βουλή.

"Κάναμε και θα κάνουμε αλλαγές γιατί δεν φοβόμαστε τη δημοκρατία", σημείωσε.

Έκανε λόγο για υποκρισία της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ λέγοντας πως "φέτος δεν αλλάζει τίποτα, θα ισχύσει ότι ίσχυσε και πέρσι" και πως απλώς τακτοποιείται νομοθετικά αυτό που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στη συμφωνία.

Με το νομοσχέδιο είπε δεν μπαίνει νέος φόρος, δεν αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ, ορίζεται ότι η κατάργηση απαλλαγής ισχύει από 1/1/2015 ενώ πρόσθεσε ότι στόχος είναι η υλοποίηση των ψηφισθέντων.

Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων υποστήριξε ότι στόχος είναι ο εξορθολογισμός του συστήματος αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο.

"Δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να φέρουμε προς υλοποίηση αυτό που ψηφίστηκε με τα προαπαιτούμενα. Γίνεται σαφέστατο ότι δεν χάνουν από τη ρύθμιση. Εκεί που ήταν τρεις μήνες μειώθηκε στον ένα μήνα. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και θα συνεχίζεται", υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ