ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοσκοβισί: Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα

Μοσκοβισί: Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα
EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της εξόδου στις αγορές.

Ο κ. Μοσκοβισί μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. «Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς» είπε Γάλλος ο Επίτροπος στέλνοντας μήνυμα στήριξης στην Αθήνα. Παρατήρησε ειδικότερα ότι οι θέσεις των δύο πλευρών είναι «σχεδόν ταυτόσημες» και εξήρε τις ελληνικές προσπάθειες, δεδομένης της ψήφισης 140 μέτρων, όπως είπε. Γεγονός που του επέτρεψε να κάνει λόγο για «νέα φάση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ε.Ε. και τη διεθνή κοινότητα».

«Αυτό που ο Επίτροπος Μοσκοβισί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σύνολό της έκαναν για την Ελλάδα είναι κάτι που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε εισαγωγικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το διάλογο που είχε, παρουσία των μέσων ενημέρωσης, με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και πρόσθεσε:

«Είναι κάτι που αφορά το μέλλον και τη συνοχή της Ε.Ε. και της ευρωζώνης, επανέλαβε ο Προκόπης Παυλόπουλος».

«Ό,τι συμφωνήσαμε, θα το τηρήσουμε στο ακέραιο», διαβεβαίωσε και συνέχισε: «Περιμένουμε -όταν έλθει η ώρα αυτή- να γίνει αυτό που πρέπει, και από τους εταίρους στο θέμα του ελληνικού χρέους. Συνεπώς, πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες εκείνες ενέργειες».

4187893

(Πηγή: EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Στη συνέχεια ο Πιέρ Μοσκοβισί (και συγκεκριμένα στις 10:45) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ενώ στις 12 το μεσημέρι θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ