ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Βενιζέλου κατά Τσίπρα: Γλείφει εκεί που έφτυνε...

Πυρά Βενιζέλου κατά Τσίπρα: Γλείφει εκεί που έφτυνε...
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI/Φωτογραφία αρχείου

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τις αναφορές του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και την έξοδο της χώρας στις αγορές.

«Η Ελλάδα επανέρχεται στην αγορά ομολόγων με όρους χειρότερους από το 2014. Η κυβέρνηση ομολογεί ότι θέλει να επανέλθει στο 2014», δήλωσε ο κ, Βενιζέλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βενιζέλος, ανεβάζοντας και άλλο τους τόνους, σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας γλείφει εκεί που έφτυνε», ενώ πρόσθεσε ότι αυτό που κάνει ο Πρωθυπουργός, είναι ουσιαστικά να ζητά συγγνώμη από τους Σαμαρο-Βενιζέλους, χωρίς ωστόσο να έχει τη γενναιότητα να το παραδεχτεί.

Όπως είπε θα δούμε ποιοι πήραν αυτά τα ομόλογα αν είναι Έλληνες ή ξένοι ιδιώτες σημειώνοντας ότι έχουμε αγοράσει το μισό ομόλογο υπέρ του άρτιου με 102%. «Το 2014 το σπρεντ ήταν 437 μονάδες βάσης και τώρα 487», είπε.

Μιλώντας για το θέμα Βαρουφάκη ο κ Βενιζέλος είπε ότι οξύνεται το φαινόμενο με κάποιους που θέλουν να μιλήσουν, όπως και ο κ Γκαλμπρέιθ, γιατί αισθάνονται ενοχές και στην πραγματικότητα πρόκειται για συνεργάσιμους μάρτυρες. «Αποκαλύπτεται ότι περάσαμε ξυστά από την καταστροφή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ Βενιζέλο «το σχέδιο Βαρουφάκη ήταν απολύτως ένα κακό παράλληλο νόμισμα που θα μας οδηγούσε έξω από το ευρώ».

Ερωτηθείς αν θα ιδρύσει κόμμα απάντησε ότι δεν ασχολείται με τέτοια θέματα. Ο ρόλος μου είναι να σκέφτομαι και να προτείνω και αυτό λειτουργεί υποβοηθητικά για το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ είπε ότι δεν θα γίνει Γεώργιος Μαύρος που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ούτε Γεώργιος Παπανδρέου που μπήκε κάποτε στα ψηφοδέλτια του Παπάγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ