ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης προς ΣΥΡΙΖΑ: Αν έχω ποινικές ευθύνες στο Ντυνάν να δικαστώ

Γεωργιάδης προς ΣΥΡΙΖΑ: Αν έχω ποινικές ευθύνες στο Ντυνάν να δικαστώ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την πεποίθηση ότι με τις πράξεις του ως υπουργός Υγείας τήρησε απόλυτα το δημόσιο συμφέρον στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης που κατέθεσε -για δεύτερη φορά- στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ που κατέθεσε με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Υγείας προκαλώντας την πλειοψηφία, είπε ότι αν κρίνει ότι έχει ποινικές ευθύνες στην υπόθεση αυτή, ο ίδιος αιτείται χρήση του άρθρου 86 του Συντάγματος (Δίωξη κατά μελών της Κυβέρνησης, Ειδικό Δικαστήριο) και ζητά την άμεση παραπομπή του σε ειδική δικαστική επιτροπή για να δικαστεί.

«Θεωρώ ότι έχω απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα, αν παρ’ ελπίδα η πλειοψηφία της επιτροπής κρίνει ότι έχω ποινικές ευθύνες που έχουν όμως παραγραφεί λόγω του άρθρου 86, παραιτούμαι του δικαιώματος της παραγραφής και ζητώ να ενεργοποιηθεί η παράγραφος 5 του άρθρου 86, προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά ως προς το ότι τήρησα απόλυτα το δημόσιο συμφέρον», τονίζει σε δήλωσή του και διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει στην πλειοψηφία να τον στιγματίσει, υπονοώντας ότι έχει ποινικές ευθύνες και κρύβεται από την παραγραφή.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ο κ. Γεωργιάδης επέρριψε εκ νέου ευθύνες στον Ανδρέα Μαρτίνη για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το νοσοκομείο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Ανδρέας Μαρτίνης ήταν κάτι σαν αυτοκράτορας στο Ερρίκος Ντυνάν και είχε δημιουργήσει ένα καθεστώς το οποίο ήταν φαύλο», εκφράζοντας παράλληλα, την ικανοποίησή του γιατί ήταν ο υπουργός που κατάφερε να τον «ξηλώσει». Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, τόνισε ότι «επί Μαρτίνη δεν μπορούσε να βρεθεί καμία λύση εξυγίανσης». Επεσήμανε ακόμη, ότι το νοσοκομείο δεν τήρησε τον κοινωφελή του χαρακτήρα και πρόσθεσε πως δεν ήθελε να έρθει στα χέρια του δημοσίου το Ερρίκος Ντυνάν, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα το «φόρτωνε» με 300 εκατ. ευρώ.

«Είμαι περήφανος γιατί οι στόχοι που είχα θέσει επιτεύχθηκαν, τόσο ως προς τα χρέη προς το δημόσιο και τους εργαζόμενους όσο και από το γεγονός ότι το νοσοκομείο δεν έκλεισε», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ