ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ-Φάινμαν για προσφυγικό

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ-Φάινμαν για προσφυγικό
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άγκελα Μέρκελ και τον Βέρνερ Φάινμαν είχε την Κυριακή το απόγευμα ο πρωθυπουργός με αντικείμενο το προσφυγικό ζήτημα.

Το θέμα απασχόλησε χθες ευρεία διϋπουργική σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη διευρυμένη σύσκεψη έγινε καταγραφή των αναγκών ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η δημιουργία των κέντρων ταυτοποίησης στα πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Λέρος, Χίος, Σάμος, Κω) και να προωθηθεί περαιτέρω η διαδικασία μετεγκατάστασης. Έγινε επίσης απολογισμός του έργου που έχει παραχθεί.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί, Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάννης Μουζάλας, Θεόδωρος Δρίτσας, Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Την ίδια ώρα, σήμερα στην Ειδομένη, μειωμένος εμφανίστηκε ο αριθμός των κατόχων διαβατηρίων στους οποίους οι αρχές των Σκοπίων δεν επιτρέπουν την είσοδο.

Στην περιοχή βρέθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας για να πραγματοποιήσει "αυτοψία" στον προσωρινό καταυλισμό προσφύγων.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδη προκειμένου να τον ενημερώσει για το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ