ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Θα επανεξεταστεί η φορολογία των καναλιών

Παππάς: Θα επανεξεταστεί η φορολογία των καναλιών
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Πρόσκληση» στα κόμματα να στηρίξουν τις ρυθμίσεις για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, ο Νίκος Παππάς.

Πρόκειται για την τροπολογία που κατέθεσε στο συζητούμενο νομοσχέδιο για τον επανακαθορισμό της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών. «Καλώ όλα τα κόμματα που κατά την περσινή διαδικασία ανέδειξαν σε μέγιστο ζήτημα το ρόλο του ΕΣΡ, να ψηφίσουν τις ρυθμίσεις μια προς μια», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πολιτικά παιχνίδια και δημιουργία εντυπώσεων.

Στην τοποθέτησή του επαίνεσε το ΕΣΡ ότι έκανε περισσότερο από όσα είχαν γίνει από ιδρύσεως του και επανέλαβε ότι θα επανεξεταστεί το φορολογικό καθεστώς των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό θα γίνει, όπως είπε, στην πορεία προς την αδειοδότησή τους με στόχο τη βιωσιμότητά τους και την ανάπτυξη της απασχόλησης. «Είμαστε πολύ κοντά σε εξελίξεις», διαβεβαίωσε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν ισχύει αυτό που λέγεται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν πληρώνουν, καθώς από τις αρχές του 2015 καταλογίστηκε φόρος διαφήμισης και τέλος χρήσης συχνοτήτων με συνέπεια να καταβληθούν 90 εκατ. ευρώ, κάτι που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν καταλογίσει και δεν είχαν εισπράξει.

«Παρά το στραπάτσο που φάγατε, έχετε εμμονή με την δικαίωση σας, πέρυσι σας είχαμε απονείμει τον τίτλο του υπουργού -καναλάρχη, σήμερα μπορείτε να φύγετε από την αίθουσα ως ο σημαιοφόρος της ιδεοληψίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης», σχολίασε απο τη ΝΔ η Άννα Ασημακοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ