ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με άλλη εταιρεία, την ίδια Εφορευτική και τους ίδιους υποψηφίους οι εκλογές στη ΝΔ

Με άλλη εταιρεία, την ίδια Εφορευτική και τους ίδιους υποψηφίους οι εκλογές στη ΝΔ
Τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στην Λ. Συγγρού. EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Μετά το φιάσκο της Κυριακής και την αποτυχία διεξαγωγής των εκλογών, τις οξύτατες δηλώσεις, τις απειλές και τις προειδοποιήσεις για παραιτήσεις αποφάσισαν στη ΝΔ ότι για όλα ευθύνεται μόνο η εταιρεία.

 

Ο Β Μεϊμαράκης μέσω κύκλων του επανήλθε αργά το απόγευμα εξαπολύοντας βολές κατά πάντων.

Απάντησε στον Αντώνη Σαμαρά επισημαίνοντας πως με τη δήλωσή του ο πρώην Πρωθυπουργός επιβεβαιώνει όσα είχε δηλώσει σήμερα το πρωί ο κ. Μειμαράκης, ότι δηλαδή ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία.

Όσον αφορά την επιστολή που δημοσιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης ο κ. Μειμαράκης, δια των κύκλων του, τονίζει πως αρμόδια για όλα αυτά τα ζητήματα είναι η ΚΕΦΕ ενώ εκφράζει την απορία του γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν ανέδειξε τα ζητήματα που θέτει στην επιστολή του, στην Εφορευτική Επιτροπή.

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε κατά του κ. Τζιτζικώστα ζητώντας εκ νέου να παραιτηθεί τονίζοντας πως οι λόγοι είναι «διαχειριστικοί και εκτελεστικοί» . Μάλιστα, ο κ. Μειμαράκης καλεί τον κ. Τζιτζικώστα σε δημόσιο διάλογο όποτε αυτός το επιθυμεί. Ανοικτό μέτωπο έχει και με τον Μ. Βορίδη, σημειώνοντας πως οι απόψεις του ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις , τη συμπεριφορά και το ήθος του βουλευτή της ΝΔ.

Η ΚΕΦΕ και ο πρόεδρος της κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος πήραν δήλωση στήριξης από όλους τους υποψηφίους, συνεχίζουν να έχουν την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών αλλά αυτή την φορά όπως αποφάσισαν με νέα εταιρία που θα αναλάβει το έργο.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 13 και 20 Δεκεμβρίου, όπως μετέδωσε πρώτο το CNN Greece , καθώς η 6η Δεκεμβρίου αποκλείστηκε λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΦΕ ζητά συγγνώμη, ρίχνει την απόλυτη ευθύνη στην εταιρεία "η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις".
Δεν οριστικοποιείται επισήμως η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ενώ στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως "οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης".

Νωρίτερα, είχε πέσει στο κενό πρωτοβουλία του Απόστολου Τζιτζικώστα για εκτόνωση της κρίσης. Ο υποψήφιος πρόεδρος είχε ζητήσει να συναντηθούν και οι 4 υποψήφιοι. Κ. Μητσοτάκης και Αδ. Γεωργιάδης απάντησαν πως θα τοποθετηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ενώ δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μειμαράκη.

Ο Β. Μεϊμαράκης, μετά από 24 ώρες σιωπής, το πρωί εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί - αν ακολουθήσουν και άλλοι- από μεταβατικός πρόεδρος και να οριστεί ιστορικό στέλεχος της παράταξης να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές.

Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ενώ ο Απ. Τζιτζικώστας, μέσω συνεργατών του, απάντησε ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησής του από Περιφερειάρχης, καθώς έχει εκλεγεί από τους πολίτες και δεν είναι διορισμένος σε κομματικό αξίωμα.

Έριξε καρφιά για τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι η εταιρεία ήταν γνωστή σε όλους στο κόμμα και υποστήριξε ότι πρόκειται για εταιρία που συνεργαζόταν με το Μέγαρο Μαξίμου επί Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας μάλιστα ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε εγγυηθεί προσωπικά για αυτήν. Ο κ. Σαμαράς απέριψε τις κατηγορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ