«Θα πιάσουμε τους στόχους εσόδων» εκτιμά η Κατερίνα Παπανάτσιου
"Θα πι΄άσουμε τους στόχους των εδόδων", εκτίμησε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο «104,9 FM».
Η υφυπουργός, σε ερώτηση σχετικά με το 28% των φορολογούμενων που δεν κατέβαλαν την πρώτη δόση, απάντησε ότι πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 30%. Όπως εξήγησε, πρόκειται για συνήθη πρακτική προκειμένου οι φορολογούμενοι να κάνουν χρήση της ρύθμισης των 12 δόσεων. "Επιπλέον, έστω και αυτό το μικρό 2% αποτελεί ένδειξη", σημείωσε, προβλέποντας ότι οι στόχοι θα πιαστούν.
Αναφορικά με το θέμα της φοροδιαφυγής στις τουριστικές περιοχές, η αρμόδια υφυπουργός είπε στο «Πρακτορείο FM» ότι η πλειοψηφία των επαγγελματιών δίνει αποδείξεις, γι’ αυτό και η αύξηση κατά 20% του τουριστικού κύματος αποτυπώνεται αντίστοιχα και στα έσοδα.
Τέλος, η Κ. Παπανάτσιου ανέφερε πως η γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου καυσίμων,όμως "θαύματα όμως δεν μπορούν να γίνουν", καθώς, όπως υποστήριξε, η παρούσα κυβέρνηση δεν βρήκε ούτε μία εφαρμοστική σε συνέχεια των νόμων που είχε ψηφίσει η ΝΔ.
Νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ - Σε συναγερμό Σεούλ και Ουάσινγκτον
09:13
Τραγωδία στο Μενίδι: Θανατηφόρα παράσυρση γυναίκας από φορτηγό
09:11
Η Mercedes ανανέωσε τη GLS επενδύοντας κατά κύριο λόγο στην ψηφιακή εμπειρία
09:09
Μικρή η κίνηση στα Στενά του Ορμούζ μετά την εκεχειρία - Τι αναφέρει αναλυτής στο CNNi
09:03