ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος από Ζάκυνθο: Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει την αναγνώριση του ελληνικού λαού

Παυλόπουλος από Ζάκυνθο: Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει την αναγνώριση του ελληνικού λαού
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Επί περίπου σαράντα λεπτά ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, πέταξε με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής πάνω από τις καμένες εκτάσεις του νησιού της Ζακύνθου.

Τον Πρόεδρο συνόδευαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος.

Ο κ. Παυλόπουλος ενημερώθηκε αναλυτικά για τις πυρκαγιές που έπληξαν το νησί και μετά την επιστροφή του στο αεροδρόμιο, με δηλώσεις του ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος, που, όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχουν καταφέρει πράγματα που τους τιμούν και τιμούν και τον τόπο».

PAYLOPOULOS

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, τόσο εδώ στην Ζάκυνθο, στην Κεφαλλονιά, στην Ηλεία και στην Ανατολική Αττική όπου είχαμε τα μεγαλύτερα προβλήματα, η Πυροσβεστική απέδειξε πραγματικά ότι κάνει το καθήκον της με έναν τρόπο που υπερβαίνει και τις ίδιες τις δυνατότητες της».

Και απευθυνόμενος στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, υπογράμμισε: «Ξέρω την αυτοθυσία και την γενναιότητα με την οποία επιτελείτε τα καθήκοντά σας. Θέλω να ξέρετε ότι έχετε την αναγνώριση όλου του ελληνικού λαού και όλων των πολιτικών δυνάμεων. Ποτέ δεν πρόκειται ο αγώνας σας και η προσφορά σας να αποτελέσουν αντικείμενο αντιπαράθεσης και αυτό το είδατε. Ουδείς είπε οτιδήποτε που να αφορά τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων σας. Να είστε περήφανοι για το Πυροσβεστικό Σώμα και να είστε περήφανοι που υπηρετείτε τον τόπο αυτές τις δύσκολες ώρες».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος μετέβη στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, όπου τον υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος και ακολούθησε σύσκεψη με κυρίαρχο ζήτημα τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν το νησί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Ζάκυνθο αργά το απόγευμα, όπου θα παραστεί στην έξοδο του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από το ναό και τη λιτάνευσή του στην πόλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ