ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τόνωση της οικονομίας της Β. Ελλάδας στο επίκεντρο των συναντήσεων Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Η τόνωση της οικονομίας της Β. Ελλάδας στο επίκεντρο των συναντήσεων Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης είχε σήμερα, Σάββατο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εν όψει της ομιλίας του στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου. Στο επίκεντρο βρέθηκε η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ευρύτερη τόνωση της οικονομίας της Βόρειας Ελλάδας.

Στο περιθώριο της σύσκεψης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορμπίδης, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, «γιατί πολλά από αυτά που είπαν πέρυσι δεν υλοποιήθηκαν».

Στη συνάντηση, από την πλευρά της κυβέρνησης, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης και η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρούχα.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, τα Επιμελητήρια (Εμπορικό-Βιομηχανικό, Βιοτεχνικό, Επαγγελματικό, Τεχνικό, Οικονομικό, Γεωτεχνικό), ο Εμπορικός Σύλλογος, οι Σύνδεσμοι Εξαγωγέων και Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων και η διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo.

VERV6572

Το απόγευμα, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στις Πρέσπες, όπου το βράδυ θα παρακολουθήσει τη συναυλία - αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου.

Παράλληλα, αύριο Κυριακή, θα έχει επαφές με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, ενώ θα συναντηθεί και με δημάρχους του νομού Φλώρινας.

VERV6558 2
VERV6646

ΔΗΜΟΦΙΛΗ