ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης - ΔΟΛ για την επίθεση στο παλιό κτίριο του Οργανισμού

Κόντρα κυβέρνησης - ΔΟΛ για την επίθεση στο παλιό κτίριο του Οργανισμού
EUROKINISSI

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του ΔΟΛ, με αφορμή την επίθεση με ξύλα και μπογιές ομάδας αγνώστων το βράδυ της Παρασκευής, στο παλιό κτίριο του Οργανισμού στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Αμέσως μετά την επίθεση, η εφημερίδα το Βήμα εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία "δείχνει" την κυβέρνηση ηθικό αυτουργό της επίθεσης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση «το στρατιωτικό σκέλος της προπαγάνδας των αθλίων αφού έλαβε το σχετικό σήμα το πρωί της Παρασκευής ανέλαβε δράση το βράδυ της ίδιας μέρας».

Αφού κάνει αναφορά στην επίθεση, η εφημερίδα κάνει λόγο «για πρωτοφανείς εκφοβιστικές ενέργειες που δεν έχουν προηγούμενο στα χρόνια της Μεταπολίτευσης».

«Ας γνωρίζουν όμως τόσο οι δράστες όσο και οι υποβολείς τους ότι δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες πράξεις. Δεν φοβόμαστε, ούτε φιμωνόμαστε», σημειώνεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει ως εξής:

«Η ελευθερία έκφρασης είναι ανίκητη και θα επικρατήσει έναντι των όποιων αρνητών της».

Απάντηση στην εφημερίδα έδωσε το Σάββατο με non paper το Μαξίμου, στο οποίο γίνεται λόγος για προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης. Όπως αναφέρεται σε αυτό:

«Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο (πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα), συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες –τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο... καθοδηγητή! Ούτε μια στοιχειώδη πολιτική ανάλυση δεν μπορούν να κάνουν...

Είναι φανερό ότι όταν έχεις μάθει να εκτελείς συμβόλαια δεν έχεις και πολλά περιθώρια για δημοσιογραφία...»

Καταδικάζει την επίθεση η ΝΔ

Την κατηγορηματική της καταδίκη εκφράζει η ΝΔ για την επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζονταν μέχρι πρότινος τα γραφεία του ΔΟΛ.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «η ελεύθερη έκφραση είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας», ενώ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει, όπως λέει, την αδράνεια απέναντι στους γνωστούς- αγνώστους που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη.

«Δεν μπορούν ούτε να εκβιάζουν, ούτε να τρομοκρατούν τον δημοσιογραφικό κόσμο. Η ανοχή στη βία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ