ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκλήρη κριτική βουλευτών της ΝΔ κατά Τσίπρα εν όψει ΔΕΘ

Σκλήρη κριτική βουλευτών της ΝΔ κατά Τσίπρα εν όψει ΔΕΘ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/STR

Σκληρή κριτική κατά του πρωθυπουργού για τα όσα είπε στους παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη αλλά και ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ εξαπέλυσαν οι βουλευτές της ΝΔ της πόλης Σάββας Αναστασιάδης, Σταύρος Καλαφάτης και Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Ειδικότερα, ο Σάββας Αναστασιάδης, βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, δήλωσε πως «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να έχει αυταπάτες.Ξεκίνησε φέτος τις καθιερωμένες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του (ψέματα τις λένε στην καθομιλουμένη) στη ΔΕΘ νωρίς- νωρίς. Πολιτική τακτική στα πρότυπα των λατινοαμερικάνικων συντρόφων του, που υποτιμά τους Θεσσαλονικείς και όλους τους Έλληνες».

Όπως μάλιστα επισήμανε ο ίδιος, «ο πρωθυπουργός αφού στις προηγούμενες επισκέψεις του στη ΔΕΘ με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το παράλληλο πρόγραμμα έφερε τα πιο σκληρά μνημόνια, την ύφεση στην οικονομία και τα πιο δυσβάσταχτα και εξοντωτικά μέτρα έως το 2060, ήρθε φέτος να μας πει πόσο καλά πάει η οικονομία και να μας παρουσιάσει ως επιτεύγματά του αυτά που λυσσαλέα πολεμούσε όσο ήταν στην αντιπολίτευση και είχε παραλάβει σχεδόν ολοκληρωμένα».

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως «Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του έχει φέρει τους πολίτες στα όρια της αντοχής και της υπομονής».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Καλαφάτης τονίζει πως «η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης, δεν αλλάζει την πραγματικότητα της ελληνικής, αλλά και της τοπικής κοινωνίας», καθώς «όπως λέει ο ίδιος στη συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς θα χρειαστεί υπομονή ... άλλων δύο ετών!».

«Παρέπεμψε τα θέματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας και του ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων στο 2018, όπως και την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια! Ως τότε, ίσως "παγώσει" με νόμο τις ασφαλιστικές εισφορές. Υποσχέσεις και σχέδια επί χάρτου, δηλαδή. Ήταν η ΔΕΘ το βήμα που είχε επιλέξει ο πρωθυπουργός για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ανέφικτο, ακοστολόγητο, που ονόμασε "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης". Πρόγραμμα που δεν το είδαμε ποτέ. Γι' αυτό και η Θεσσαλονίκη στοιχειώνει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» δηλώνει, ο επίσης, αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών Κωνσταντίνος Γκιουλέκας σε δήλωσή του τονίζει πως «ο Αλέξης Τσίπρας ήλθε, είδε και ... απήλθε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη θυμίζοντας τον χειρότερο εαυτό του» μοιράζοντας, όπως λέει χαρακτηριστικά, «πάλι ψέματα και έωλες υποσχέσεις, θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς».

«Η επιχειρούμενη για άλλη μια φορά εξαπάτηση του ελληνικού λαού και ειδικότερα του λαού της Βορείου Ελλάδας από τον πρωθυπουργό θα αποτελούσε μέρος μιας πολυπαιγμένης κωμωδίας αν η κατάσταση δεν είχε ξεπεράσει τα όρια του τραγικού. Συστήνουμε στον πρωθυπουργό, την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη και την Βόρειο Ελλάδα να θυμάται την παροιμία: "Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!"» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Γκιουλέκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ