ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρώτη γνωριμία με τον κόσμο της δουλειάς» η επίσκεψη Τσίπρα στην Παπαστράτος σύμφωνα με Θεοδωράκη

«Πρώτη γνωριμία με τον κόσμο της δουλειάς» η επίσκεψη Τσίπρα στην Παπαστράτος σύμφωνα με Θεοδωράκη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter την πρωινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως «χρήσιμη η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Παπαστράτο, σαν πρώτη γνωριμία με τον κόσμο της δουλειάς και της παραγωγής, αυτόν που μέχρι πρόσφατα λοιδορούσε».

Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η ανακοίνωση του Ποταμιού μέσω Facebook η οποία ανέφερε πως «Ο κ.Τσίπρας μας ενημέρωσε πανηγυρίζοντας ότι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είχαμε τριπλασιασμό των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Ομολογεί δηλαδή, με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, το κόστος από την καθυστέρηση που τόσο καιρό του επισημαίναμε.

Η ανακοίνωση συνεχίζει την κριτική προς τον Πρωθυπουργό λέγοντας πως «τον τελευταίο καιρό ανακάλυψε την αξία των ιδιωτικών επενδύσεων αλλά ούτε πιστεύει σε αυτές ούτε μπορεί να τις προωθήσει. Για να μπει η χώρα σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης (κι όχι αναιμικής) έχει ανάγκη από τουλάχιστον 100 δισ. επενδύσεις ως το 2020. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται άλλα μυαλά. Όχι οπαδοί του «υπαρκτού» και του παρωχημένου κρατισμού».

Το ποτάμι δεν ξεχνά επίσης να αναφερθεί στα capital controls επισημαίνοντας πως «Ο Πρωθυπουργός των capital controls υποσχέθηκε και τη λειτουργία αναπτυξιακής τράπεζας το πρώτο τρίμηνο του 2018. Την ίδια στιγμή το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας είναι σε ύπνωση, οι επιχειρήσεις αδυνατούν να βρουν κεφάλαια κι όταν τα βρίσκουν πληρώνουν αβάσταχτα επιτόκια και η ρύθμιση των 105 δισ. κόκκινων δανείων παραπέμπεται συνέχεια στις ελληνικές καλένδες».

Ενώ κλείνει λέγοντας πως «Οι επισκέψεις σε επιχειρήσεις, τις οποίες απέφευγαν μέχρι πρότινος, δεν κάνουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φιλικούς στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις. Τα εμπόδια που βρίσκουν όσοι επιμένουν να θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, τους κάνουν να το γνωρίζουν καλά».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ