ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως στο CNN Greece: Ο Γαβρόγλου με ενημέρωσε για προαιρετική εξεταστική τον Ιανουάριο (aud)

Κεραμέως στο CNN Greece: Ο Γαβρόγλου με ενημέρωσε για προαιρετική εξεταστική τον Ιανουάριο (aud)
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Φωτιά» έχει πάρει το πολιτικό τοπίο μετά την παρουσίαση των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Νίκη Κεραμέως αρμόδια τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφτηκε το πρωί τον Κώστα Γαβρόγλου, προκειμένου να ενημερωθεί από τον υπουργό για τις εξελίξεις στην Παιδεία.

«Εδώ και πολλούς μήνες η κυβέρνηση είναι σε βέρτιγκο, αναφορικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό ξεκίνησε τον Μάιο, όταν η κυβέρνηση τα είχε βρει σκούρα με την αξιολόγηση και ο πρωθυπουργός ξεκίνησε περιοδείες στα υπουργεία για αποπροσανατολιστικούς λόγους. Τότε λοιπόν η πρώτη στάση ήταν το υπουργείο Παιδείας και ξεκάθαρα... κατήργησε τις πανελλήνιες εξετάσεις», δήλωσε στο CNN Greece η Νίκη Κεραμέως.

NIKH 1

(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι το αλαλούμ γύρω από το θέμα των πανελληνίων, συνεχίστηκε τους επόμενους μήνες.

«Την προηγούμενη εβδομάδα το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, μίλησε για πρόσβαση στα πανεπιστήμια που θα προκύπτει αυτομάτως από την νέα δομή του Λυκείου. Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα και δημοσιοποιήθηκε ένα νέο σχέδιο του υπουργείου, το οποίο όχι μόνο δεν καταργεί τις πανελλήνιες, αλλά απεναντίας τις διπλασιάζει».

KERAMEOS 2

(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Νίκη Κεραμέως, στη συνέχεια επεσήμανε ότι ο Κώστας Γαβρόγλου επιμένει στην διπλή εξεταστική και ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που δέχθηκε η εξεταστική του Ιανουαρίου θα είναι... προαιρετική. «Οι εξετάσεις του Ιανουαρίου θα είναι προαιρετικές. Και ρωτώ: Υπάρχει περίπτωση κάποιος μαθητής ο οποίος σκέφτεται σοβαρά να δοκιμαστεί για να μπει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να μην δώσει τον Ιανουάριο; Φυσικά και θα δώσει. Άρα μετατρέπουμε το Λύκειο ακόμα περισσότερο σε εξεταστικό κέντρο. Εντείνουμε την αγωνία των μαθητών με διπλή εξεταστική, με διπλό κόστος για την Πολιτεία και αυξημένο κόστος για την κάθε οικογένεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ