ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Σβίγκου κατά ΝΔ για τις επενδύσεις και τις προθέσεις του πρωθυπουργού

Σφοδρή επίθεση Σβίγκου κατά ΝΔ για τις επενδύσεις και τις προθέσεις του πρωθυπουργού
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο εργοστάσιο της Παπαστράτος.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus» της Θεσσαλονίκης κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία ότι επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα με τις κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίoν τις κυβέρνησης ότι αποστρέφεται τις επενδύσεις.

Χαρακτηριστικά, όπως επισήμανε η ίδια «από την πρώτη στιγμή είχαμε θέσει τους όρους του σχεδίου μας για μία δίκαιη ανάπτυξη η οποία θα έχει ως επίκεντρο τους εργαζομένους. Θεωρούμε ότι οι επενδύσεις, όπως τις παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός, είναι τέτοιες που μπορούν να δώσουν στην Ελλάδα μια διαφορετική εικόνα, στην οποία θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό η κ. Σβίγκου υπογράμμισε πως «μέσα από τη διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης επιτεύχθηκαν πολλές διορθωτικές παρεμβάσεις στο τελικό σχέδιο της επένδυσης, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση του οφέλους για το Δημόσιο και την προστασία του περιβάλλοντος και αυτή είναι μία επένδυση η οποία θα προχωρήσει».

Σχετικά με την επένδυση χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, η κ. Σβίγκου σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει όρους οι οποίοι πρέπει να γίνουν σεβαστοί και έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος και με την περιφρούρηση όλων των όρων που απορρέουν από τις συμβάσεις των δύο μερών» ενώ προσέθεσε πως:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένη θέση για τις Σκουριές, υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι για τους οποίους μια σύμβαση μπορεί να συμπλέει με τους όρους οι οποίοι μπαίνουν από το ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο, και εμείς έχουμε υπάρξει σαφείς ως προς αυτά τα οποία έχουν παραβιαστεί και ως προς αυτά τα οποία θα πρέπει να γίνουν την επόμενη περίοδο».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ