ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Η επίσκεψη Μακρόν έχει διπλή σημασία... οικονομική και πολιτική

Κατρούγκαλος: Η επίσκεψη Μακρόν έχει διπλή σημασία... οικονομική και πολιτική
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Φωτογραφία αρχείου

Ενίσχυση των πολύ καλών οικονομικών σχέσεων που έχει η Ελλάδα με τη Γαλλία προσδοκά η ελληνική κυβέρνηση από την επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Είναι επιλογή τού κ. Μακρόν να πραγματοποιήσει την πρώτη σημαντική επίσκεψη εργασίας εκτός από την αρχική στη Γερμανία, που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» και πρόσθεσε: «Εμείς προσδοκούμε την ενίσχυση των πολύ καλών οικονομικών σχέσεων που έχουμε με τη Γαλλία. Μαζί με τον Πρόεδρο Μακρόν έρχεται η αφρόκρεμα του γαλλικού επιχειρηματικού κόσμου και θα συναντηθούν με τους αντίστοιχους δικούς μας επιχειρηματίες σε μια εκδήλωση που θα μιλήσουν και οι δύο αρχηγοί για τις προοπτικές που ανοίγονται για επενδύσεις και συνεργασία στην Ελλάδα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ακόμη πως «υπάρχει, όμως, και το πεδίο της Ευρώπης, όπου και εμείς και η Γαλλία δεν θέλουμε να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση της οικονομικής διακυβέρνησης, που οι Γερμανοί τη φαντάζονται απλώς σαν αστυνόμευση ήδη υφιστάμενων κανόνων και οι δύο χώρες θέλουμε να υπάρχει δημοκρατία στη οικονομική διακυβέρνηση, να υπάρχει και μια ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνική και οικονομική διάσταση».

Επομένως, τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, η επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα έχει «διπλή σημασία, και οικονομική και πολιτική».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ