ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος σε Κατρούγκαλο: Είστε ένα μαλάκιο που περιφέρεται από εδώ και από εκεί

Λοβέρδος σε Κατρούγκαλο: Είστε ένα μαλάκιο που περιφέρεται από εδώ και από εκεί
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε μετωπική σύγκρουση ήρθαν στη Βουλή o Γιώργος Κατρούγκαλος και o Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την άρνηση της κυβέρνησης να παραστεί η Ελλάδα στο συνέδριο της Εσθονίας, για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα.

Η θέση του κυβερνώντος κόμματος πως υπάρχει ένα ακραίο κέντρο στο ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζει τη μετεγγραφή του στη ΝΔ που έχει μεταλλαχθεί και πως εκπρόσωπος του είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος έφερε εκτός εαυτού τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που απάντησε με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις, καταλογίζοντας του «πολιτική αλητεία». Ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Λοβέρδος τον αποκάλεσε «πολιτικό μαλάκιο».

«Εκνευρισμένος από την έλλειψη επιχειρημάτων, άρχισε να μιλά για μετεγγραφές, εγώ το έχω δηλώσει πως μόνον οριζοντίως θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ, εσείς που υπήρξατε υπάλληλος υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ευέλικτος, με εύκαμπτη μέση, δεν έχετε οστά, είστε ένα μαλάκιο που περιφέρεται από εδώ και από εκεί... Ζητήστε συγνώμη, αλλιώς δεν θα υπάρχετε», είπε προς τον Γιώργο Κατρούγκαλο ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Έχει προσδιοριστεί στα μάτια και τα αυτιά όσων των ακούν», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος σε ότι αφορά στο θέμα του συνεδρίου της Εσθονίας και την επιστολή Κοντονή ανέφερε πως οι θέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης αυτονόητα αποτελούν θέσεις της κυβέρνησης.

Επικαλέστηκε δηλώσεις του Κώστα Λαλιώτη ότι η ταύτιση και εξίσωση ναζισμού και κομμουνισμού αποτελούν συνειδητή απόπειρα ανατροπής της ιστορικής αλήθειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ