Τόσκας για Πυροσβεστική: Το πιο στρεβλό κομμάτι του Δημοσίου

Ως το «το πιο στρεβλό κομμάτι του Δημοσίου» χαρακτήρισε το Πυροσβεστικό Σώμα ο Νίκος Τόσκας.
Στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι η Πυροσβεστική χρησιμοποιήθηκε για κομματικές εξυπηρετήσεις και δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό.
«Σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών δεν είχε γίνει» είπε και πρόσθεσε ότι τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος «έμπαιναν από τα παράθυρα».
Σημείωσε πάντως, πως όλοι αυτοί δεν μπορούν να βρεθούν στο δρόμο γιατί στηρίζονται από την κυβέρνηση. Ο Νίκος Τόσκας αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος είπε ότι έχει μειωθεί σε σχέση με το 2009.
«Το 2009 ο προϋπολογισμός του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν 371 εκατ. ευρώ για αποδοχές και συντάξεις και 81 εκατ. ευρώ για καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες, σήμερα είναι 301 εκατ. ευρώ για αποδοχές και συντάξεις και 53 εκατ. ευρώ καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες», είπε.
«Δεν μπορούμε να λέμε στρεβλό ένα σώμα που ρίχνεται στην μάχη της φωτιάς χωρίς εξοπλισμό», σχολίασε από την πλευρά του ο Χρήστος Κατσώτης.

Κτηματολόγιο: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για 44 θέσεις προϊσταμένων
03:00
Oi αλλαγές για τις νέες οικοδομικές άδειες: Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Επικρατείας
02:00
«Στο τραπέζι» η επέκταση για το πρόγραμμα απασχόλησης «55+»
01:00
Παράταση στις αιτήσεις για τις ρύθμισεις οφειλών σε Δήμους και Περιφέρειες
00:30