ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Καραγκούνη σε ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφθορά: Η χώρα έπεσε 11 θέσεις στον πίνακα Διαφάνειας

Επίθεση Καραγκούνη σε ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφθορά: Η χώρα έπεσε 11 θέσεις στον πίνακα Διαφάνειας
EUROKINISSI

«Με το τρίτο Μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε, ανάμεσα στα άλλα, ότι θα εφαρμόσει στο ακέραιο και έγκαιρα - και μάλιστα μέχρι τις 31/12/2016 - τις συστάσεις της Ομάδας Κρατών κατά της Διαφθοράς (GRECO).

Τώρα, με περίσσιο θράσος, ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι οι δράσεις αυτές εναπόκεινται στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης, δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, σχετικά με την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου, σε ερώτηση 35 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα την πορεία των μεταρρυθμίσεων για την καταπολέμηση της Διαφθοράς .

«Άλλωστε, από τις 19 πρόσφατες συστάσεις της GRECO, έχει υλοποιήσει ελάχιστες. Για αυτό η χώρα έπεσε 11 θέσεις στον πίνακα της Διεθνούς Διαφάνειας» αναφέρει ο κ. Καραγκούνης και υπογραμμίζει πως «εκείνοι που υποσχέθηκαν ότι θα μαζέψουν 3 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή, το οικονομικό έγκλημα, το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού και τόσα άλλα, βυθίζουν τη χώρα στη διαφθορά, αποδεικνύοντας ότι - και στα ζητήματα διαφάνειας - κορόιδεψαν τους πολίτες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ