ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ Τόσκα - Κικίλια για την Πυροσβεστική

EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του εκπροσώπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια έχει προκληθεί, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για την Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα ο κ. Τόσκας από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη, χαρακτήρισε το Πυροσβεστικό Σώμα ως «το πιο στρεβλό κομμάτι του Δημοσίου», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Πυροσβεστική χρησιμοποιήθηκε για κομματικές εξυπηρετήσεις και δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό.

«Σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών δεν είχε γίνει» είπε και πρόσθεσε ότι τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος «έμπαιναν από τα παράθυρα».

Σημείωσε πάντως, πως όλοι αυτοί δεν μπορούν να βρεθούν στο δρόμο γιατί στηρίζονται από την κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος είπε ότι έχει μειωθεί σε σχέση με το 2009.

Να απαντήσει αν υιοθετεί ή καταδικάζει τις δηλώσεις Τόσκα για το Πυροσβεστικό Σώμα, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνει πως «24 ώρες μετά τις προσβλητικές δηλώσεις του κ. Τόσκα κατά των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, η κυβέρνηση σιωπά», επισημαίνοντας πως «οι Έλληνες πυροσβέστες, σύγχρονοι ήρωες στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς ατομικά μέσα προστασίας και με πεπαλαιωμένο εξοπλισμό, σώζουν ζωές, προστατεύουν περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας».

Αναφερόμενος στον κ. Τόσκα ο κ. Κικίλιας τονίζει πως κατηγορεί τους πυροσβέστες για ανεπάρκεια προσθέτοντας πως ο ίδιος ο υπουργός υπήρξε υψηλόβαθμος στρατιωτικός, αλλά όπως φαίνεται -τονίζει- δεν έμαθε ποτέ ότι την αποτυχία την αναλαμβάνει ο στρατηγός και δεν τη φορτώνει στους στρατιώτες του.

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει: Υιοθετεί ή καταδικάζει τις δηλώσεις Τόσκα;» καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μεταξύ άλλων, κατηγορούν τον κ. Κικίλια ότι επιμένει σκόπιμα να διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του κ. Τόσκα.

«Ο κ. Κικίλιας πριν μιλήσει θα πρέπει να γυρίσει πίσω και να αναλογιστεί γιατί δεν έκαναν ούτε ένα βήμα στη βελτίωση του Πυροσβεστικού Σώματος σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία ίδρυσε σχολές και έβαλε τις βάσεις του εκσυγχρονισμού, αλλά και της δικαιοσύνης, κάτι που όλα τα στελέχη αναγνωρίζουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Ο κ. Κικίλιας σκοπίμως επιμένει να διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα», καταλήγει η απάντηση του Γραφείου Τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης