ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της προοδευτικής παράταξης

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της προοδευτικής παράταξης
EUROKINISSI

«Κάθε αξιολόγηση θα είναι ευκολότερη από την προηγούμενη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν θα καθυστερήσει και θα βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο, ανασυγκρότησης της οικονομίας.

Σε ερώτηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης στο θέμα της φορολογίας, τη στιγμή που η κοινωνία αισθάνεται υπερφορολογημένη, ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real fm, σημείωσε ότι φέτος υπάρχουν μεγάλες κατηγορίες πολιτών οι οποίες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο απ' ότι πλήρωναν πέρυσι.

«Βέβαια, κάποια κομμάτια της μεσαίας τάξης, ειδικά αυτά που έχουν από ένα εισόδημα και πάνω, μάλιστα με την επιπρόσθετη υποχρέωση της προκαταβολής φόρου, πραγματικά επιβαρύνονται πάρα πολύ. Έχουμε δείξει και έχουμε αποδείξει, νομίζω, και στην πορεία της εφαρμογής αυτού του τρίτου προγράμματος, ότι είμαστε η κυβέρνηση που μπορεί και ξέρει να προτεραιοποιήσει το που και πως να ελαφρύνει τις παραγωγικές και κοινωνικές κατηγορίες οι οποίες βαρύνονται περισσότερο», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Συνεπώς νομίζω, ότι προϊόντος του χρόνου και με δεδομένα τα δημοσιονομικά αποτελέσματα τα οποία φαίνεται ότι και εφέτος θα είναι πολύ καλά, θα μπορέσουμε να προβούμε στις ενέργειες -ας πούμε- μείωσης κάποιων φορολογικών συντελεστών», οι οποίοι θα δώσουν το σήμα μιας κανονικότητας στην οικονομία της χώρας.

Μιλώντας για τις αλλαγές στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο Νίκος Παππάς είπε ότι δεν τρομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ μια τέτοια προοπτική, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να υφαρπάξει ψήφους του Κέντρου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της προοδευτικής παράταξης» τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι εδώ για να λύσει το ‘'μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα'', προσθέτοντας ότι το κόμμα του έχει καταφέρει να εκφράσει τη μεγάλη πλειοψηφία του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Παππάς είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παραδώσει τα κλειδιά της Νέας Δημοκρατίας στην ακροδεξιά ομάδα η οποία λέει ότι η Αριστερά είναι εχθρός της ελευθερίας, και αυτές τις επιλογές θα τις πληρώσει.

Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής των επόμενων εκλογών, σημειώνοντας ότι στις μεθεπόμενες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, όλα τα κόμματα θα πρέπει να σκεφθούν τις συμμαχίες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ