ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές από την Μπακογιάννη στον Φλαμπουράρη για το... business plan

Αιχμές από την Μπακογιάννη στον Φλαμπουράρη για το... business plan
EUROKINISSI/Φωτογραφία αρχείου

«Άγνωστες για τον κ. Φλαμπουράρη και την κυβέρνηση οι λέξεις "επενδυτικό" και "σχέδιο"» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

«Το μεγαλόπνοο αυτό πλάνο της Ε.Ε. προϋπόθετε από τα κράτη - μέλη να πράξουν τα στοιχειώδη: να εντοπίσουν έργα οικονομικά βιώσιμα, που συμβάλλουν στους σκοπούς της Ε.Ε. για τη βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση, που θα έχουν σημαντικό βαθμό ωρίμανσης ικανό για χρηματοδότηση και όλα αυτά να οδηγούν σε έναν εύλογο προϋπολογισμό, που θα συμπεριλαμβάνει και όλους τους πιθανούς κινδύνους κατά την υλοποίηση του κάθε έργου» σημειώνει η πρώην υπουργός και καταλήγει:

«Πραγματικά πολλές άγνωστες λέξεις για τον κ. Φλαμπουράρη και τους συνεργάτες του, που θεωρούν ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία την προετοιμασία business plan... Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει».

Οι δηλώσεις Φλαμπουράρη που άναψαν φωτιά...

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφέρθηκε στο πακέτο "Γιούνκερ" και εξήγησε τους για τους λόγους για τους οποίους δεν αξιοποιήθηκε επαρκώς.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φλαμπουράρης είπε πως, "για να αξιοποιηθεί θέλει δύο πράγματα. Πρώτα πρώτα είναι δάνειο και έχει μία τρομακτική διαδικασία. Πρέπει να καταθέσεις business plan και για να εγκριθεί θέλει τα έσοδα - έξοδα να είναι συν για να μπορεί να αποπληρωθεί το δάνειο".

"Δεν γίνονται σε ένα χρόνο αυτά τα πράγματα. Είμαστε κυβέρνηση δύο χρόνια", σχολίασε ο κ. Φλαμπουράρης και πρόσθεσε:

"Δεν το έχουμε κάνει αυτό διότι όπως γνωρίζετε το οικονομικό επιτελείο έχει ανάγκες και αρμοδιότητες και αυτό έχει μείνει λίγο πίσω, αλλά έχουμε δύο χρόνια μπροστά μας. Θα ανοίξουν οι κάνουλες τον Αύγουστο του 2018 που θα βγούμε από το μνημόνιο".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ