ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμαρχος Ιωαννίνων προς Τσίπρα: Κανείς δεν έδινε σημασία στην Ήπειρο μέχρι τώρα

Δήμαρχος Ιωαννίνων προς Τσίπρα: Κανείς δεν έδινε σημασία στην Ήπειρο μέχρι τώρα
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

Σύσκεψη με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της δεξίωσης στο μουσείο Αργυροτεχνίας για τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, επεσήμανε στον Αλέξη Τσίπρα την ιδιαίτερη σημασία της επίλυσης του χρόνιου προβλήματος με τις εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού του αεροδρομίου Ιωαννίνων. «Είναι πολύ σημαντικό για την Ήπειρο. Κανείς δεν έδινε σημασία μέχρι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας ευχαριστώντας παράλληλα, τον Πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στα εγκαίνια σημείωσε πως πλέον οι πτήσεις τσάρτερ θα μπορούν να έρχονται στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, να ανεφοδιάζονται εκεί και έτσι να ενισχυθεί ιδιαίτερα η τουριστική κίνηση στην περιοχή.

Επίσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκε το μείζον ζήτημα της προστασίας της λίμνης των Ιωαννίνων και τονίστηκε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με σταθερά βήματα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της λίμνης (Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη, ολοκλήρωση του αποχετευτικού της πόλης και επέκταση του βιολογικού).

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων χαιρέτισε με μεγάλη ικανοποίηση την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για την επίλυση του ζητήματος εγκατάστασης των δεξαμενών καύσιμων και τη δυνατότητα τροφοδοσίας αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Σε σχετική ανακοίνωση, η δημοτική αρχή αναφέρει πως από την πρώτη στιγμή είχε θέσει σαν προτεραιότητα και ως μέγιστο πολιτικό ζήτημα για την ανάπτυξη του τόπου τη συνολική αναβάθμιση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας μετά την εξέλιξη αυτή τόνισε: «Βήμα βήμα καταφέραμε τον στόχο μας, που δεν ήταν άλλος από την πλήρη λειτουργική και επιχειρησιακή αναβάθμιση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων. Μια καινούργια μέρα για την ανάπτυξη του τόπου ξεκινά και είμαστε ικανοποιημένοι που συμβάλαμε με τις δυνάμεις μας. Οφείλουμε φυσικά να ευχαριστήσουμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Θάνο Βούρδα, τους βουλευτές του νομού και όλους όσοι εργάστηκαν για να δοθεί λύση στο θέμα των καυσίμων. Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι από πολλές απόψεις και κυρίως γεωστρατηγικά ένα πολύ σημαντικό αεροδρόμιο για ολόκληρη τη χώρα.

Για εμάς το επιχείρημα που προβάλαμε συνεχώς για την ολοκλήρωση των υποδομών-μεταφορών της Ηπείρου, βρήκε σήμερα πλήρη ανταπόκριση γιατί πλέον η Ήπειρος έχει μαζί με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τους δύο οδικούς άξονες, Εγνατία και Ιόνια, κι ένα σύγχρονο αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, το αεροδρόμιο όλης της Ηπείρου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ