ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση 23 βουλευτών της ΝΔ: Πόσοι ακραίοι ισλαμιστές ήλθαν ως μετανάστες ή πρόσφυγες;

Ερώτηση 23 βουλευτών της ΝΔ: Πόσοι ακραίοι ισλαμιστές ήλθαν ως μετανάστες ή πρόσφυγες;
Φωτογραφία αρχείου ΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Καθαρές απαντήσεις» από τον Νίκο Τόσκα για το αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δράση πυρήνων τζιχαντιστών εντός των άτυπων τζαμιών που λειτουργούν στη χώρα μας, ζητούν 23 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Οι γαλάζιοι βουλευτές αναφέρουν ότι τα δημοσιεύματα αυτά που βασίζονται σε διαβαθμισμένη έκθεση των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛΑΣ έχουν προκαλέσει εύλογη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία που αναρωτιέται αν η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να μην εισρεύσουν στην Ελλάδα οι πρώην μαχητές του αυτοαποκαλούμενου ισλαμικού κράτους, μετά την διαφαινόμενη ήττα τους στη Συρία και στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της ΝΔ τα δημοσιεύματα αυτά αναφέρουν ότι στην περιοχή της Αττικής λειτουργούν, τουλάχιστον, 80 άτυπα τζαμιά, στα 10 από τα οποία το κήρυγμα στο οποίο επιδίδονται οι ιμάμηδες, είναι ανοιχτά υπέρ του εξτρεμιστικού Ισλάμ.

Στη παράνομη αυτή δραστηριότητα φέρεται να λαμβάνουν μέρος τζιχαντιστές και από χώρες των Βαλκανίων καθώς και πρώην μαχητές του ISIS από τη Συρία και αλλού. Τα άτυπα τεμένη, πάντα σύμφωνα με την έκθεση, έχουν άμεση διασύνδεση με ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις, όπως αυτή των “Αδελφών Μουσουλμάνων”, που σχετίζονται με τα αιματηρά τρομοκρατικά κτυπήματα στη Δυτική Ευρώπη. Τέλος, αποκαλύπτεται η ύπαρξη πυρήνων ισλαμιστών που μεταφέρουν ισλαμιστές μαχητές από την περιοχή του Μαγκρέμπ στην Βόρειο Αφρική, προς την Ελλάδα, μέσω της Συρίας και του Ιράκ.

Άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι είχαμε ακραίες ισλαμιστικές εκδηλώσεις τόσο στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, με κρατούμενους που φώναζαν την γνωστή κραυγή “Αλλαχού Ακμπάρ”, όσο και στην συγκέντρωση μουσουλμάνων στην πλατεία Κοτζιά, ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο, όπου ακούστηκαν ακραία συνθήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ