ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Αξιολόγηση δεν σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις

Γεροβασίλη: Αξιολόγηση δεν σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Τη διαβεβαίωση ότι αξιολόγηση δεν σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις, έδωσε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι με την τροπολογία που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση, θωρακίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου όπου κατατέθηκε η τροπολογία της για τη διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή προϊσταμένων στο δημόσιο, η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για αξιοκρατία, διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία, καθώς και βελτίωση των υπαλλήλων και αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.

«Καταρρίπτεται το στερεότυπο περί δημοσίων υπαλλήλων που αποφεύγουν την αξιολόγηση, ενώ μπαίνει ένα τείχος στον κοινωνικό αυτοματισμό που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα», είπε και πρόσθεσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων με αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης εκτελεί τα καθήκοντά της.

Ξεκαθάρισε πάντως, πως αξιολόγηση δεν σημαίνει ούτε και αποχή από τα καθήκοντα των υπαλλήλων, ούτε απαξίωση των δομών του δημοσίου. «Νομοθετούμε το αυτονόητο», σημείωσε και εκτίμησε, σε συνομιλία της με τους δημοσιογράφους, πως αυτή τη φορά η διαδικασία προχωρήσει κανονικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ