ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Μόνο έτσι θα ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Γεννηματά: Μόνο έτσι θα ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/Φωτογραφία αρχείου

Με τους θεσμικούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, ενόψει της επίσκεψής της την επόμενη εβδομάδα στη ΔΕΘ, συναντήθηκε το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι συζήτησε με τους κοινωνικούς εταίρους για το «Σχέδιο Ελλάδα», το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα.

«Ανάπτυξη για όλους, με παραγωγή νέου πλούτου που μοιράζεται δίκαια με πολιτικές που στηρίζουν τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά ασθενέστερους. Με τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χάσαμε 2,5 χρόνια και η αβεβαιότητα παραμένει. Η μεγάλη Κεντροαριστερά που δημιουργούμε μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων ζήτησαν από την κ. Γεννηματά να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά. Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογός της με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλη Κορκίδη και του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα:

Β. Κορκίδης: «Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από εσάς. Εγώ έφερα και τα γλυκά της νίκης».

Θ. Φέσσας: «Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά».

Φ. Γεννηματά: «Είναι ένα πολύ σοβαρό εγχείρημα. Ένας χώρος που ήταν κατακερματισμένος δεν μπορούσε να δώσει προοπτική και ελπίδα στον ελληνικό λαό. Έχουμε ταυτότητα που προσδιορίσαμε στο πρόσφατο συνέδριο και προγραμματικό λόγο που προσδιορίσαμε με απόλυτη σαφήνεια. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε σήμερα είναι μέσα από την κοινωνική μας βάση να προχωρήσουμε στην επιλογή και την εκλογή επικεφαλής. Πολιτικός μας στόχος η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να ηττηθεί και η ηγεσία αλλά και η πολιτική που εφαρμόζει, η δημαγωγία, ο λαϊκισμός και η προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας. Ο μόνος τρόπος για να ηττηθεί στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η ενδυνάμωση του πόλου της Δεξιάς, αλλά το να πάρει η Κεντροαριστερά τον χώρο της πίσω. Αυτό θα βοηθήσει στην επίτευξη της εθνικής συνεννόησης και μίας εθνικής γραμμής για τον τόπο».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ