ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης και Θεοδωράκης «τα είπαν» για την Κεντροαριστερά

Μπακογιάννης και Θεοδωράκης «τα είπαν» για την Κεντροαριστερά
topotami.gr

«Κάποια στιγμή σ' αυτή τη χώρα θα πρέπει να διαχωρίσουμε την ιδεολογία μας από τη δουλειά μας» σχολίασε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Θεοδωράκη στη Λαμία.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε το πλαίσιο της συζήτησης σαν «συμφωνία για τα αυτονόητα» για να αναφέρει: «Συμφωνήσαμε ότι τα πραγματικά προβλήματα δεν έχουν χρώμα, συμφωνήσαμε ότι κοινωνικές ανάγκες δεν έχουν κομματικές σημαίες, συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να δώσουμε οξυγόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση για να μπορέσει να αναπνεύσει και να μπορέσει να κάνει πραγματικά θαύματα».

Επίσης πρόσθεσε: «Είμαστε οπαδοί της ένωσης των δυνάμεων. Με αυτό τον τρόπο έχουμε πορευτεί στη Στερεά Ελλάδα. Πιστεύουμε όλοι ότι δεν αρκεί να καθόμαστε γύρω από ένα τραπέζι, αλλά και να βρίσκουμε λύσεις. Τις βρίσκουμε όλοι μαζί ακόμη κι αν προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Ακόμα και αν έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες. Αυτό το πείραμα στην περιφέρεια πέτυχε. Μακάρι να πετύχει κάποια στιγμή και σ' αυτή τη χώρα».

THEO 2

(Πηγή φωτογραφιάς topotami.gr)

Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, λέγοντας πως «το ενδιαφέρον μας δεν είναι μόνο ακαδημαϊκό. Πιστεύουμε όλοι μας ότι μπορεί να είναι ένα πρόκριμα για το μέλλον αυτού του τόπου» και ανέλυσε ιδιαίτερα την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ευχόμενος «το τεστ να πετύχει και να το δούμε αύριο, γιατί όχι και σε εθνικό επίπεδο» όπως είπε.

Τέλος, ο κ. Κώστας Μπακογιάνης ευχήθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη «καλή δύναμη, καλό κουράγιο, καλή επιτυχία» και συμπλήρωσε: «Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτό το πολύ μεγάλο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια της Κεντροαριστεράς». Πρόσθεσε δε, πως «όταν κατεβαίνει κανείς στο γήπεδο, σημασία δεν έχει αν παίζει αριστερά, δεξιά ή κέντρο. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Και η ομάδα μας είναι η χώρα».

«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει ένα μεγάλο σταθερό τρίτο πόλο -αν μου επιτρέπετε τρίτο πόδι- καθώς παρουσιάζει μεγάλα φαινόμενα αστάθειας το τελευταίο διάστημα» σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

Είπε επίσης ότι στην Στερεά Ελλάδα «υπάρχει ένα μεγάλο και απ' ό,τι φαίνεται, πετυχημένο πείραμα πολιτικής» χαρακτηρίζοντας ως πετυχημένη «τη χημεία της εμπειρίας με την επιστημονική γνώση».

Ο κ. Θεοδωράκης κατά την διάρκεια της περιοδείας του στη Στερεά Ελλάδα επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας καθώς και εταιρία παραγωγής και εμπορίας αλμυρών snacks

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε, ότι θα επισκεφτεί όλες τις Περιφέρειες και τόνισε ότι «δεν θα είναι μια καμπάνια με εσωκομματικές συζητήσεις. Θα είναι μια καμπάνια για τα προβλήματα της χώρας. Για την φτώχεια».

Μάλιστα, έκανε αναφορά και στο πρόβλημα υποχρηματοδότηση της Στερεάς Ελλάδας, τονίζοντας ότι «η υποχρηματοδότηση της Στερεάς πρέπει να τελειώσει. Το παραδεχόμαστε όλοι στην Αθήνα, το παραδέχονται στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να τελειώσει και στην πράξη. Πρέπει στους κατοίκους των 5 νομών της Στερεάς να αποδοθεί κάτι παραπάνω από τους κόπους τους».

THEO 3

(Πηγή φωτογραφιάς topotami.gr)

Σχολιάζοντας την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, είπε: «Προσωπικά νιώθω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που θα μας ενισχύσουν σ' αυτή τη προσπάθεια που ξεκινάμε, να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, άρα να αλλάξουμε και τη χώρα».

Τέλος, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί σε σχέση με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «αυτοί που αντιδρούν δεν θα συνεχίσουν να αντιδρούν» και συμπλήρωσε ότι «είναι μεγάλο πείραμα. Δεν μπορεί να ζητάμε από τον Τσίπρα να επιτρέψει στα παιδιά μας να ψηφίζουν από το εξωτερικό που έχουν φύγει και να μην το επιτρέπουμε εμείς στις δικές μας διαδικασίες». Μάλιστα, έκανε λόγο για διπλή ψηφοφορία, ηλεκτρονική αλλά και με κάλπες, προκειμένου να έχει ο καθένας την δυνατότητα να ψηφίσει με όποιο τρόπο θέλει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ