ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιτσιόρλας: Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μακρόν επέλεξε την Ελλάδα για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του

Πιτσιόρλας: Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μακρόν επέλεξε την Ελλάδα για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η επίσκεψη Μακρόν έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη χώρα μας και της συνοδείας του.

Ο υφυπουργός επισήμανε, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο Μακρόν επέλεξε την Ελλάδα για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό: «Θέλει να δώσει το στίγμα του για τα μεγάλα θέματα της Ευρώπης».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως είναι σημαντικό πως τάσσεται εναντίον του Grexit με σαφήνεια και πως αναγνωρίζει ότι υπάρχουν θετικά βήματα στη χώρα. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις διαπιστώσεις με ψυχραιμία και μέτρο» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως:

Φαίνεται ότι υπάρχει συν αντίληψη με το Παρίσι για τα μεγάλα θέμα της Ευρώπης.

Ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει μπει στο κάδρο των διεθνών επενδύσεων αναφερόμενος στην επίσκεψη Μπορίσοφ, την επικείμενη επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα και την κινεζική "απόβαση" στη ΔΕΘ.

«Οι εισροές σε άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν τριπλασιαστεί το α΄ εξάμηνο του 2017», είπε. Παράλληλα δήλωσε πως διαπιστώνεται μεγάλο ενδιαφέρον και στον τουρισμό με εξαγορές και κατασκευές ξενοδοχειακών μονάδων. Αναφερόμενος στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «μακάρι με τη ΝΔ να τσακωνόμαστε για θέματα επενδύσεων και οικονομίας» ενώ σημείωσε πως:

Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, προχωράμε γρήγορα... Οι δείκτες της πραγματικής οικονομίας βελτιώνονται.

Ανέφερε τέλος ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει, έως το τέλος του 2017 θα έχει εκδοθεί η άδεια για Καζίνο και αρχές του 2018 "θα μπουν μπουλντόζες".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ