ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Aυτά θα συζητήσουν Τσίπρας - Μακρόν

Τζανακόπουλος: Aυτά θα συζητήσουν Τσίπρας - Μακρόν
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το μέλλον της Ευρώπης και η ανάγκη για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης σε δημοκρατική κατεύθυνση, οι επενδύσεις και η πορεία προς την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα βρεθούν στο τραπέζι της συζήτησης, κατά τη συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Εμανουέλ Μακρόν. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha 98,9".

Για την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας, ο κ. Τζανακόπουλος είπε, ότι σηματοδοτεί το πέρασμα της Ελλάδας στην επόμενη μέρα, που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση και σημείωσε:

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η δεύτερη αξιολόγηση, με την προκαταρκτική συμφωνία για το χρέος, με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουν σημειωθεί από το 2017 και μετά, δημιουργείται σε όλους πλέον η αίσθηση ότι η Ελλάδα βαδίζει προς το τέλος του προγράμματος και σε μια επόμενη μέρα η οποία βρίσκεται πέρα από τα μνημόνια, σε μια επόμενη μέρα που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση.

Αυτό σηματοδοτεί ο Γάλλος πρόεδρος με την επίσκεψη του στην Αθήνα και ακριβώς γι' αυτό τον λόγο επιλέγει την Ελλάδα για να ξεκινήσει τη μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Νομίζω ότι αυτό συνολικά δείχνει ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης πορείας.

Δείτε (εδώ) το λεπτομερώς πρόγραμμα της επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν στην χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ