ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν: Θα αναλάβω πρωτοβουλία για μια «κοινωνική Ευρώπη»

Μακρόν: Θα αναλάβω πρωτοβουλία για μια «κοινωνική Ευρώπη»
Reuters

Για κοινωνική Ευρώπη και οικονομική ισχύ αλλά στο πλαίσιο των κεκτημένων, έκανε ο λόγο ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη βελτίωσης της ζωής των πολιτών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η Γαλλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό σας», τόνισε ο κ. Μακρόν και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή σας ήθελε πάντα να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πιέσεις». «Χρειαζόμαστε μια εσωτερική δυναμη» ανέφερε και ανακοίνωσε πως θα αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για «περισσότερη και πιο κοινωνική Ευρώπη».

Όπως σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, θα ήταν πολύ θετικό να αποκτήσει η Ευρώπη ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, αλλά δεν μπορεί από μόνο του να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα όπως αυτό της Ελλάδας.

«Ήρθα με πολυάριθμη αντιπροσωπεία επιχειρηματιών και θα ήθελα να ενισχυθούν οι σχέσεις μας» υπογράμμμισε ο κ. Μακρόν για να καταλήξει: «Στην Ευρώπη χρειαζόμαστε συνοχή αλλά χρειάζεται να είμαστε φιλόδοξοι, θα πρέπει να δείξουμε τόλμη για να επιστρέψουμε στις αξίες μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ