ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινό μήνυμα Μακρόν - Τσίπρα: Επενδύστε στην Ελλάδα

Κοινό μήνυμα Μακρόν - Τσίπρα: Επενδύστε στην Ελλάδα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μήνυμα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση έστειλαν ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ενώ κάλεσαν τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία Γάλλων και Ελλήνων επιχειρηματικών, ο πρόεδρος της Γαλλίας επανέλαβε τη στήριξή του στη προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από την κρίση και τόνισε ότι οι Γάλλοι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.

«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ», τόνισε ενώ απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που ήδη επιχειρούν στη χώρα μας, υπογράμμισε:

Εσείς που είστε χρόνια στην Ελλάδα, θέλω να δώσετε νέα ενέργεια, νέα κινητήρια δύναμη στις επενδύσεις στην χώρα.

4220616

(Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα στους Γάλλους επιχειρηματίες να δουν την Ελλάδα ως έναν «εξαιρετικά σημαντικό και ελκυστικό επενδυτικό προορισμό» και, όπως είπε, δεν θα το μετανιώσουν.

«Μετά από επτά χρόνια κρίσης που ανέδειξε τις αδυναμίες της Ευρώπης και δημιούργησε μια πολύ αρνητική κατάσταση για τη χώρα μου σήμερα με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα γυρίζει σελίδα. Αυτή η νέα εποχή μας καλεί να σχεδιάσουμε ένα μέλλον πιο δημιουργικό που δεν θα έχει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Μπροστά σε αυτόν τον στόχο πήραμε δύσκολες αποφάσεις, με πολιτικό κόστος, αλλά εμπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία όπως ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες, έτσι και εμείς προχωρούμε με αποφασιστικότητα για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση», επεσήμανε.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε τομές», είπε ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι θέλει να ακούσει τους επιχειρηματίες και να του απαντήσουν δύο βασικά ερωτήματα: Όσοι ήδη επενδύουν στην Ελλάδα, ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όσοι δεν έχουν επενδύσει ακόμα, ποιος είναι ο λόγος που τους κάνει να είναι επιφυλακτικοί.

4220605

(Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σημείωσε ότι η προσέλκυση επενδύσεων είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους της κυβέρνησης στην προσπάθεια να βγει οριστικά από τα προγράμματα επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018. Είπε ότι προσωπικά θα είναι επικεφαλής μιας task force που θα είναι σε θέση, αν καθίσταται ανάγκη, να εξετάζει τις σημαντικές επενδύσεις και να διευκολύνει, όπως μπορεί, την προσπάθεια να υπάρξει μια ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα που θα δώσει ισχυρή ώθηση στην ελληνική οικονομία για να ξεπεράσουμε την κρίση.

«Η Ελλάδα είναι μια πραγματική ευκαιρία, μετά από μια τόσο μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια», είπε, τονίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει σε άλλη χώρα στην Ευρώπη τόσο μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια σε τόσο μικρό διάστημα.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ