ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικά στο CNN Greece: ο Ν.Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες (vid)

Αποκλειστικά στο CNN Greece: ο Ν.Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες (vid)
Twitter

Πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών δήλωσε αποκλειστικά στο CNN Greece ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής- τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«Με χαρά διαπιστώνουμε ότι οι άνθρωποι στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δουλεύουν με πολύ εντατικούς ρυθμούς. Έχουν ήδη κάνει πολύ περισσότερα πράγματα σε λίγους μήνες από την συγκρότηση του απ’ όσα είχαν γίνει για δεκαετίες» είπε ο υπουργός και ξεκαθάρισε ότι ο νόμος προβλέπει οι αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να απασχολούν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους.

Ο Νίκος Παππάς επίσης τόνισε ότι κλήθηκε να δώσει λύσεις σε δυο προβλήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του προκειμένου να υπάρχει καθολική πρόσβαση του πληθυσμού στη νέα τεχνολογία. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Βρήκαμε πάρα πολλές περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα. Σας μιλάω για ακριτικά νησιά τα οποία δεν είχαν δυνατότητα να βλέπουν ελληνική τηλεόραση και βεβαίως επιπροσθέτως δίνουμε την δυνατότητα στους κατοίκους αυτών των περιοχών να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ