ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα καταψηφίσει η ΝΔ το πολυνομοσχέδιο

Θα καταψηφίσει η ΝΔ το πολυνομοσχέδιο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή η ΝΔ το βράδυ της Παρασκευής καθώς θεωρεί πως με τους φόρους που βάζει η κυβέρνηση πλήττει βάναυσα την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της και δεν δίνει καμία προοπτική ανάπτυξης.

Οι βουλευτές της ΝΔ θα πουν όχι στα φορολογικά, όχι στις μειώσεις στις συντάξεις, όχι στις αλλαγές στις 100 δόσεις και όχι στις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που άλλαξαν το ‘15. Θα πουν πάντως και μερικά ναι σε κάποια ζητήματα για μείωση της φοροδιαφυγής αλλά και σε διατάξεις για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, πράξεις που είχε ψηφίσει έτσι και αλλιώς η προηγούμενη κυβέρνηση του 2014, όπως λένε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, η ΝΔ από τα 21 άρθρα θα καταψηφίσει τα 15, ενώ είχε ζητήσει και διευκρινίσεις για κάποια, οι οποίες δεν δόθηκαν.

Η ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα πως επίσπευσε τις εκλογές έτσι ώστε να μην φανούν στην πράξη αυτά τα σκληρά μέτρα ενώ στη Συγγρού δηλώνουν πως επιβεβαιώνεται αυτό που έλεγαν ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα και μέτρα τα οποία δεν είχαν δημοσιοποιηθεί όπως με τις μειώσεις στις συντάξεις και το ασφαλιστικό.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος ενδέχεται και σήμερα να πάρει το λόγο και να απαντήσει στον κ. Τσίπρα αν μιλήσει στη Βουλή πάντως από τη Βέροια κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πίσω την αύξηση του 23% στην εκπαίδευση, να δώσει τα χρήματα που έχει υποσχεθεί στους ενστόλους, ενώ ξεκαθάρισε πως η ΝΔ είναι αντίθετη στο να υπάρξει κοινή φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία, και αυτό ένα θέμα που θα γίνει σημαία το επόμενο διάστημα στη Συγγρού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ