ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: το Grexit γίνεται Grinvest - η Ελλάδα γύρισε σελίδα

Τσίπρας: το Grexit γίνεται Grinvest - η Ελλάδα γύρισε σελίδα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

«Η αλλαγή του κλίματος και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά έχει να κάνει με συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις και την δημιουργία ενός άλλου μοντέλου παραγωγής και υλοποίησης δημοσίων πολιτικών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδειο και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα γύρισε σελίδα».

Μάλιστα απεκάλυψε αυτό που του είπε γάλλος επιχειρηματίας μετά το τέλος της επίσκεψης Μακρόν ότι «σήμερα καταφέρατε να μετατρέψτε το Grexit σε Grinvest» -με άλλα λόγια την έξοδο από το ευρώ σε επενδύσεις.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια Ελλάδα η οποία «γίνεται στρατηγικός εταίρος των σημαντικότερων οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη» καθώς ανακτάται η εμπιστοσύνη στην οικονομία και το κύρος της χώρας όπως δείχνουν επισκέψεις τύπου Μακρόν, Ομπάμα, Πούτιν.

«Υπερκαλύψαμε τους στόχους του προγράμματος για τα πρωτογενή πλεονάσματα και αυτό ενίσχυσε την διαπραγματευτική μας ικανότητα» είπε, και πρόσθεσε ότι «ο οδικός χάρτης για την απομείωση και τη βιωσιμότητα του χρέους προσφέρει τη σιγουριά ότι είμαστε πια σε θέση, με σταθερά βήματα, να ξεφύγουμε οριστικά από την παγίδα της επιτροπείας και της καταστροφικής λιτότητας».

Σημείωσε ότι δεν θα επιτρέψει «την επιστροφή στην Ελλάδα που χρεοκόπησε» και πως συνιστά χρέος «να δημιουργήσουμε θεσμούς για να μπορούμε να προστατεύσουμε αυτό που ονομάζουμε δημόσιο συμφέρον».

O Αλέξης Τσίπρας κατέληξε δίνοντας ραντεβού για την επόμενη Διεθνή Έκθεση, αυτή του 2018, την οποία, όπως είπε, «η χώρα θα εγκαινιάζει εκτός μνημονίων και εκτός ασφυκτικής επιτροπείας. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαστε αποφασισμένοι να το καταφέρουμε και να στηριχθεί η χώρα στις δικές της δυνάμεις. Του χρόνου θα συζητάμε για το πώς θα υλοποιήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα της νέας εποχής».

Ενημερωθείτε αναλυτικά στο live blog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ