ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κακλαμάνης: Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα πει αυτά που πρέπει να ακούσουν οι Έλληνες...

Ν. Κακλαμάνης: Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα πει αυτά που πρέπει να ακούσουν οι Έλληνες...
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει στη ΔΕΘ αυτά που πρέπει να ακούσουν οι Έλληνες και όχι αυτά που θέλουν» υποστηρίζει, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι θα ευχόταν και για τον πρωθυπουργό «να έλεγε αλήθειες στη ΔΕΘ» θυμίζοντας «τι είχε υποσχεθεί μόλις πριν από ένα χρόνο ξανά στη Θεσσαλονίκη».

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ερωτηθείς αν συμμερίζεται την αισιοδοξία του κ. Τσίπρα «ότι το καλοκαίρι του 2018 η χώρα θα έχει βγει από τα μνημόνια» ο Νικήτας Κακλαμάνης απαντά με ερώτηση λέγοντας:

«Με τη συμφωνία που υπέγραψε το 2015 ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει την περιουσία της χώρας για έναν αιώνα και με ρωτάτε αν θα βγούμε από τα μνημόνια το 2018;». Διευκρινίζει πάντως: «Μακάρι, για τον ελληνικό λαό, να βγει και ας διαψευστώ». Ο Νικήτας Κακλαμάνης, στη συνέντευξή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρεται και στους «ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» τους οποίους χαρακτηρίζει «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας» λέγοντας ότι «αν υπήρχε κάτι, που δεν τολμούσε να αγγίξει κάποιος, γιατί θεωρείται ιερό, ήταν το σπίτι του Έλληνα».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη Μακρόν στην χώρα μας, ο κ. Κακλαμάνης, δηλώνει, «το ζήτημα είναι να ήρθε για το καλό και της δικής μας χώρας εκτός από το καλό της Γαλλίας».

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς και πώς θα επηρεάσουν την ΝΔ ο κ. Κακλαμάνης απαντά σημειώνοντας, «δέκα υποψήφιοι αρχηγοί τσακώνονται για την ηγεσία ενός κόμματος που δεν υπάρχει» ενώ για τη ΝΔ επαναλαμβάνει ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι να φέρει πίσω έστω 500 χιλιάδες από το 1 εκατομμύριο ψηφοφόρων που ... παραστράτησαν πιο δεξιά».

Μιλώντας για το θέμα που προέκυψε, στο εσωτερικό της ΝΔ με την υποψηφιότητα του υιού Τραγάκη, ο κ. Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι ήταν λανθασμένη η τοποθέτηση του Γιάννη Τραγάκη, για τον οποίον, ωστόσο, δηλώνει ότι «έχει μεγάλη προσφορά στη Βουλή, την παράταξη και το κόμμα» και σημειώνει πως ελπίζει «το νόημα της αναγκαίας απόφασης του Κ. Μητσοτάκη να γίνει μάθημα και για άλλους».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ