ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευθύνες στον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις με την Eldorado Gold επιρρίπτει ο Μανιάτης

Ευθύνες στον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις με την Eldorado Gold επιρρίπτει ο Μανιάτης
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ευθύνες στον πρωθυπουργό για το κλείσιμο των μεταλλείων της Χαλκιδικής και την απόλυση 2500 εργαζομένων, επιρρίπτει ο Γιάννης Μανιάτης, καλώντας τον να παρέμβει άμεσα ώστε να μην καταστραφεί η μεγαλύτερη επένδυση της χώρας.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Αλέξη Τσίπρα καταλογίζει τυχοδιωκτική και ιδεοληπτική πολιτική στην κυβέρνηση που απωθεί επενδυτές.

«Η άρνηση να αδειοδοτήσει την επένδυση των μεταλλείων Χαλκιδικής αλλά και ο πόλεμος σε αυτή την επένδυση, απωθεί και τους ελάχιστους πλέον επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονταν να επενδύσουν στον ορυκτό μας πλούτο, ο οποίος αντιστοιχεί σε 100.000 θέσεις εργασίας, σε 3.4% του ΑΕΠ και σε 2 δισ. ευρώ ετήσιες εξαγωγές», αναφέρει.

«Οι χωρίς περιεχόμενο και ψεύτικες υποσχέσεις, τις οποίες δώσατε στην ΔΕΘ περί «Gr-invest», διαψεύστηκαν με πάταγο εντός 24 ωρών, η επένδυση αυτή των 3 δισ. ευρώ, την οποία η κυβέρνησή μας αδειοδότησε με τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους και η οποία, αν και πολεμήθηκε από εσάς και τον ΣΥΡΙΖΑ, δικαιώθηκε στο Συμβούλιο Επικρατείας, απασχολεί 2.500 εργαζόμενους. Αυτοί οι εργαζόμενοι θα είναι από αύριο άνεργοι με δική σας ευθύνη», υποστηρίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ