ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά από τη ΔΕΘ: Το προσωπείο του φιλοεπενδυτή κ.Τσίπρα κατέρρευσε

Γεννηματά από τη ΔΕΘ: Το προσωπείο του φιλοεπενδυτή κ.Τσίπρα κατέρρευσε
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στους παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εξαφάνισε τα προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες» στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, ενώ τόνισε ότι μετά τα «ψέματα» ήρθαν και οι «φαντασιώσεις». «Το προσωπείο του φιλοεπενδυτή κ.Τσίπρα στη ΔΕΘ κατέρρευσε. Οι επενδυτές το βάζουν στα πόδια με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης» σημείωσε χαρακτηριστικά».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «κανένα υπουργείο δεν τρέχει, δεν λύνει προβλήματα και δεν νοιάζεται», ότι «οι Υπουργοί και τα Κυβερνητικά στελέχη υπονομεύουν τις επενδύσεις στο Ελληνικό, στην Κέρκυρα, στην Χαλκιδική», «τα προγράμματα του ΕΣΠΑ είναι παγωμένα» και ότι «οι Τράπεζες μετά το φιάσκο του 2015, δεν μπορούν ακόμη να χρηματοδοτήσουν την οικονομία και ειδικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Ο κ. Τσίπρας βλέπει "μόνο ευτυχισμένους ανθρώπους" στην Ελλάδα. Μιλούν για έξοδο από τα μνημόνια, αυτοί που υπέγραψαν μνημόνιο διαρκείας. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από αυτούς. Ο λαός που αρχικά τους εμπιστεύτηκε, τους γνώρισε, τους κρίνει, τους καταδικάζει. Πρέπει να φύγουν. Και να καταδικασθούν με εκκωφαντικό τρόπο στις εκλογές όποτε και αν γίνουν. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Η ηγεσία και οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθούν στρατηγικά. Για να συντριβεί μαζί τους ο λαϊκισμός, η δημαγωγία, η μισαλλοδοξία» επεσήμανε.

«Να αναζητήσουν αλλού τα δεκανίκια για τη συντηρητική παράταξη ή τον ΣΥΡΙΖΑ»

Η κυρία Γεννηματά εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα «χρειάζεται ενότητα δυνάμεων και ρεαλιστικό σχέδιο υπέρβασης της κρίσης» και τόνισε ότι σε αυτή την αναγκαιότητα ανταποκρίνεται η πορεία αναγέννησης της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

«Εμείς η Κεντροαριστερά, είμαστε ο μεγαλύτερος πολιτικός χώρος στην κοινωνία και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί πια στις επόμενες εκλογές. Όσοι υπολογίζουν χωρίς εμάς ή όσοι σχεδιάζουν για μας θα βρεθούν μπροστά σε πολύ μεγάλες εκπλήξεις, μετά την έκφραση του λαού».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία, με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική» σημειώνοντας ότι «τα δεκανίκια για τη συντηρητική παράταξη ή τον ΣΥΡΙΖΑ να τα αναζητήσουν αλλού».

«Η μεγάλη κεντροαριστερά μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Η Νέα Αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Η σκυτάλη περνά τώρα στον λαό. Η δυναμική του παρουσία θα κρίνει το μέλλον» ανέφερε και συνέχισε:

Δεν είμαστε κλεισμένοι σε κομματικά γραφεία. Είμαστε κομμάτι από την πραγματική κοινωνία. Ενώνουμε τα χέρια και προχωράμε χωρίς φόβο για το μέλλον.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ