ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγκούσης: Να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ

Ραγκούσης: Να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Την τοποθέτηση των συνυποψηφίων του επί του ενδεχόμενου συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία ζητά ο Γιάννης Ραγκούσης, την ώρα που η Φώφη Γεννηματά ξεκαθαρίζει ότι ο νέος πολιτικός φορέας της Κεντροαριστεράς δεν θα γίνει «δεκανίκι για τη συντηρητική παράταξη ή τον ΣΥΡΙΖΑ».

Με επιστολή του σε όλους τους συνυποψηφίους του ο Γιάννης Ραγκούσης ζητά τη σύμφωνη γνώμη τους ώστε στις 5 Νοεμβρίου, «παράλληλα με την εκλογή προέδρου, να διεξαχθεί ψηφοφορία και για δύο πολιτικά ζητήματα στρατηγικής σημασίας».

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρεται σε δυο θέματα, ως θέματα κορυφαίας σημασίας για τον πολιτικό προσανατολισμό της νέας παράταξης και την εξασφάλιση της μελλοντικής της συνοχής. Πρόκειται για την «παροχή ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ή του κ. Τσίπρα» και για τη «θεσμοθέτηση ή όχι της ανανέωσης», με την καθιέρωση των 12 ετών ως ανώτατου ορίου θητειών για έναν βουλευτή και των οκτώ ετών για έναν υπουργό.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρει στην επιστολή του ότι αμέσως μετά την καταληκτική προθεσμία για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, θα πρέπει «να ξεκινήσουμε την πραγματοποίηση ενός συστηματικού διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων σε κάθε Περιφέρεια».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μόνον αυτός ο διάλογος θα οδηγήσει στην πολιτικοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης του ενιαίου φορέα μας, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να μάθουν και να κρίνουν όποιες πολιτικές απόψεις και σχέδιο έχουμε για τη λύση των προβλημάτων τους, καθώς και για την οργάνωση και λειτουργία του φορέα μας» επισημαίνει.

Ωστόσο μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ η Φώφη Γεννηματά, επίσης υποψήφια για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς ξεκαθάρισε:

«Εμείς είμαστε ο μεγαλύτερος πολιτικός χώρος στην κοινωνία και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί πια στις επόμενες εκλογές. Όσοι υπολογίζουν χωρίς εμάς ή όσοι σχεδιάζουν για μας θα βρεθούν μπροστά σε πολύ μεγάλες εκπλήξεις, μετά την έκφραση του λαού».

«Έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία, με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική. Τα δεκανίκια για τη συντηρητική παράταξη ή τον ΣΥΡΙΖΑ να τα αναζητήσουν αλλού» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ