ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Δεν μπορούμε να δεχθούμε το τελεσίγραφο της Eldorado

Τζανακόπουλος: Δεν μπορούμε να δεχθούμε το τελεσίγραφο της Eldorado
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Θα ακολουθήσουμε τη θεσμική διαδικασία της διαιτησίας. Η Eldorado έθεσε τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση το οποίο δεν μπορούμε να δεχθούμε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ενώ τόνισε ότι «κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν μπορεί να ανατρέψει το θετικό κλίμα για τις επενδύσεις».

«Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ ήταν σαφέστατη για το τι μέλλει γενέσθαι με την Eldorado» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

«Η λογική της κυβέρνησης βασίζεται στις επενδύσεις. Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν μπορεί να ανατρέψει το θετικό κλίμα για τις επενδύσεις και εμφανίζουμε υψηλό 10ετίας για εισροή ξένων επενδύσεων. Εκφράζουμε επιφυλάξεις για τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις κι όχι για εταιρείες».

«Είναι η 3η φορά που αναγγέλλει η εταιρεία την αναστολή λειτουργίας της. Η εταιρεία υπέβαλε μια τεχνική μελέτη πέρυσι τον Ιούλιο και στη συνέχεια το υπουργείο προχώρησε και ζήτησε κάποιες διευκρινίσεις, τις οποίες η εταιρεία δεν έδωσε και στη συνέχεια επέλεξε να παίξει κατενάτσιο, δηλαδή να μην προχωρήσει σε κάποια ενέργεια», υπογράμμισε και συνέχισε:

Κάποια στιγμή το υπουργείο είπε ότι από τη στιγμή που δεν μπορεί να προχωρήσει η όλη διαδικασία κατ’ αυτόν τον τρόπο,να πάμε στη θεσμικά προβλεπόμενη από την ίδια τη σύμβαση διαδικασία της διαιτησίας. Εκεί πιθανόν η εταιρεία επειδή φοβήθηκε το αποτέλεσμα της θεσμικής διαδικασίας, ξεκίνησε έναν εκβιασμό ο οποίος δεν ταιριάζει σε μια τόσο μεγάλη επιχείρηση.

«Η ΝΔ ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα»

Στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, λέγοντας πως επιλέγει να ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και ότι μεταμορφώνεται σε ένα κόμμα το οποίο περισσότερο προσομοιάζει στη λατινοαμερικάνικη αντιδραστική δεξιά.

«Έχουμε πάρα πολλά ερωτηματικά για το γεγονός ότι η ΝΔ, από τη μία μεριά επιμένει να πολιτεύεται με όρους που δεν θυμίζουν φιλοευρωπαϊκό, φιλελεύθερο κόμμα. Η ΝΔ επιλέγει να ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και αυτή η τακτική είναι που δεν περιποιεί τιμή στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, διότι δεν ταιριάζει σε ένα κόμμα με φιλελεύθερο προσανατολισμό. Η ΝΔ επιλέγει να ταυτιστεί με συγκεκριμένο επιχειρηματικό συμφέρον, χωρίς να δει την ουσία της υπόθεσης, χωρίς να τοποθετηθεί με σοβαρότητα πάνω στα επίδικα θέματα. Αντίθετα, η ΝΔ μοιάζει σιγά σιγά να μεταμορφώνεται σε ένα κόμμα το οποίο περισσότερο προσομοιάζει στη λατινοαμερικάνικη αντιδραστική δεξιά, με τις ταυτίσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κολοσσούς, χωρίς να συζητάει επί της ουσίας τα συγκεκριμένα ζητήματα» επεσήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ