ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Μεϊμαράκη από την μεταβατική προεδρία της ΝΔ

Παραίτηση Μεϊμαράκη από την μεταβατική προεδρία της ΝΔ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Την παραίτησή του και επίσημα ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μειμαράκης από την ηγεσία της ΝΔ, ουσιαστικά ανέλαβε πρόεδρος ο Γ.  Πλακιωτάκης ενώ τυπικά θα έπρεπε να αναλάβει ο Ανδρ. Παπαμιμίκος

Ο Γ,.Πλακιωτάκης μίλησε ως πρόεδρος του κόαμαμτος στην συνεδρίαση της Κ.Ο , χειροκροτήθηκε ως πρόεδρος αφού προέταξε την ενότητα και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι.

Είχε οριστεί από τον Β Μεϊμαράκη, αντιπρόεδρος το πρωί , λίγο πριν ανακοινώσει οριστικά ο μεταβατικός πρόεδρος ότι παραιτείται και μένει μόνον ως υποψήφιος για την προεδρία.

Η απόφαση του κ. Μεϊμαράκη, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος , οδηγεί στην ηγεσία τον γραμματέα της Κ.Ε κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ο κ. Παπαμιμίκος ζητώντας συγγνώμη από τα στελέχη παραιτήθηκε το απόγευμα από την την προεδρία της ΚΕΦΕ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα ως μεταβατικός να ορίσει αντιπρόεδρο,όπως έπραξε σήμερα με τον κ. Πλακιωτάκη, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, που ερμηνεύουν τις καταστατικές διατάξεις.

Κορυφαία κομματικά στελέχη αναφέρουν, πάντως ότι ο κ Πλακιωτάκης θα είναι τελικώς ο μεταβατικός πρόεδρος και δεν θα τεθεί θέμα από κανέναν.

Προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας της παράταξης ο κ. Μειμαράκης παρέδωσε , όπως είπε τη μεταβατική προεδρία της ΝΔ συνεχίζοντας να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές.


"Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχες της ΝΔ και την ενότητα του κόμματος και παντα ήμουν στρατιώτης. Επειδή σχηματοποιείται μια επίθεση στο προσωπο μου χυδαία και ανήθικη και επειδή εχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι παρα πολύ στενοχωρημένοι για να αποκλιμακώσω την ένταση, όρισα τον Πλακιωτάκη ως αντιπρόεδρο και παραδίδω την μεταβατική προεδρεία της ΝΔ συνεχίζοντας την υποψηφιότητα μου", τόνισε ο κ. Μειμαράκης.

Διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει θέμα διάσπασης της ΝΔ, ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Μειμαράκης δεν ξεκαθάρισε αν θα παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ