ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: Fun Club της Eldorado Gold κόμματα της αντιπολίτευσης

Σταθάκης: Fun Club της Eldorado Gold κόμματα της αντιπολίτευσης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ευθύνες στην Eldorado Gold ότι δεν έχει υποβάλλει ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο για τις Σκουριές επέρριψε ο Γιώργος Σταθάκης, κατηγορώντας παράλληλα την αντιπολίτευση ότι ταυτίζεται με τις θέσεις μιας εταιρείας που προσβάλλει μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα.

«Δεν έχω αντίρρηση η εταιρεία να αγαπά ορισμένα κόμματα και να μην αγαπά άλλα, πχ η Eldorado να φτιάξει fun club κλαμπ φίλων της ΝΔ ή της Ένωσης Κεντρώων, εσείς όμως δεν μπορείτε να φτιάξετε fun club την Eldorado», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος, απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και του Αριστείδη Φωκά από την Ένωση Κεντρώων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κάλεσε μάλιστα, τα κόμματα να μην ταυτίζονται με τις προθέσεις μιας εταιρείας που κατέδειξε μια κουλτούρα που προσβάλλει μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα.

Επί της ουσίας του θέματος, σημείωσε πως είναι διαχρονική η απόφαση των υπηρεσιών του υπουργείου να μην γίνει αποδεκτή μελέτη της εταιρείας για τις Σκουριές, σημειώνοντας μάλιστα, ότι αυτό είχε συμβεί και υπουργίας Μανιάτη, που ακολούθησε ο Πάνος Σκουρλέτης και διαβεβαίωσε ότι είναι διασφαλισμένες οι εργασίες χωρίς καμία επιπρόσθετη άδεια. Πρόσθεσε ότι δεν εκκρεμεί καμία άδεια για την Ολυμπιάδα και ότι τα υπόλοιπα ζητήματα για τις Σκουριές είναι στη διαιτησία που θα διαρκέσει 3 μήνες.

«Η κυβέρνηση αυτή είναι εχθρός των επενδύσεων, δεν έχετε πρόσωπο να μιλάτε για το περιβάλλον μετά και την μεγάλη οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος και αναφέρθηκε στις 19 αποφάσεις του ΣτΕ που λύνουν –όπως είπε- θέματα προστασίας περιβάλλοντος. «Μέχρι το Eurogroup έφθασε το θέμα που εξευτέλισε τη χώρα για λίγα ψηφαλάκια», ανέφερε.

Ο Γιώργος Σταθάκης απαντώντας είπε πως οι 18 αποφάσεις του ΣτΕ αφορούν την προσφυγή πολιτών εναντίον αποφάσεων του κράτους και δεν είναι διαμάχη ανάμεσα στην εταιρεία και το δημόσιο. «Το κράτος έχει συνέχεια, υπάρχει σύμβαση με εταιρεία του δημοσίου και πρέπει να εξαντλούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επένδυση, με αυστηρή περιβαλλοντική προστασία και καθετοποίηση της παραγωγής, ώστε να διασφαλιστεί όφελος για το δημόσιο», είπε.

Να μην είναι ειρωνικός απέναντι στους 530 εργαζομένους που σταμάτησαν να εργάζονται επειδή δεν υπήρχε άδεια, ζήτησε από τον υπουργό Περιβάλλοντος ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ