ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Είναι επικίνδυνα λαϊκιστής, αμετανόητος φιλελεύθερος

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Είναι επικίνδυνα λαϊκιστής, αμετανόητος φιλελεύθερος
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του στην ΔΕΘ, κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ «αμετανόητο φιλελεύθερο» και «επικίνδυνα λαϊκιστή». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «μπορεί να πείσει μόνο ως ατζέντης επιχειρηματιών και όχι ως πολιτικός αρχηγός, πόσο μάλλον ως υποψήφιος πρωθυπουργός και τον κατηγορεί πως το μοναδικό σχέδιο του παραμένει η «συνέχιση της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που χρεοκόπησε τη χώρα και την οικονομία».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι «ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει να πει τίποτα το καινούριο. Η "σκουριασμένη" πολιτική του πρόταση είναι γνωστή και δοκιμασμένη με οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες της».

Σημειώνει ότι «το μοναδικό σχέδιο του προέδρου της ΝΔ παραμένει ακριβώς το ίδιο: συνέχιση της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που χρεοκόπησε τη χώρα και την οικονομία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει αναλυτικότερα: «Στο σχέδιο Μητσοτάκη, η αξιολόγηση και η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα ισοδυναμούν με απολύσεις και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών. Στη νέα του γλώσσα οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ονομάστηκαν "απελεύθερωση"! Δεν κρύβει ότι θέλει να παραχωρήσει τα σχολεία και τα νοσοκομεία σε ιδιώτες. Για τον κ. Μητσοτάκη, η προώθηση των επενδύσεων ισοδυναμεί με το πλιάτσικο και τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, η μείωση των φόρων σημαίνει νέες επιβαρύνσεις για τα μέσαια και ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα».

Επισημαίνει ότι «το πιο αστείο, αλλά συνάμα επικίνδυνο στοιχείο της ομιλίας του είναι ότι με τη «σοβαρότητα» και την «αξιοπιστία» που τον διακρίνει θα πείσει για μείωση των πλεονασμάτων, υποσχόμενος νέες «μεταρρυθμίσεις» - αντάλλαγμα προς τους δανειστές -που δεν τις κατανομάζει- για μετά το 2018». Κατόπιν αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε από το βήμα της ΔΕΘ για νέο μνημόνιο-ευτυχώς θα παραμείνει μόνιμα στην αντιπολίτευση!».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «το σίγουρο είναι ότι η χώρα άξιζει καλύτερα από τον αμετανόητο νεοφιλελεύθερο και επικίνδυνα λαϊκιστή κ. Μητσοτάκη» και πως «ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να πείσει μόνο ως ατζέντης επιχειρηματιών και όχι ως πολιτικός αρχηγός, πόσο μάλλον ως υποψήφιος πρωθυπουργός».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ